ΕΛΛΑΔΑ

Ένας μικροπωλητής φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της ληστείας στην Ολυμπία

ένας-μικροπωλητής-φέρεται-να-είναι-ο-90072

Όπως έγινε γνωστό το Σάββατο, τρία άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία, τα οποία φέρονται να είχαν στην κατοχή τους αντικείμενο που είχε αφαιρεθεί από το μουσείο και διαπραγματεύονταν την πώλησή του.

Ο 41χρονος «εγκέφαλος» της σπείρας, μικροπωλητής στο επάγγελμα, ετοιμαζόταν να πουλήσει ένα δαχτυλίδι που είχε κλαπεί από το μουσείο αρχικά έναντι 1,5 εκατ. ευρώ. Στη συνέχει η τιμή κατέβηκε στα 300.000 ευρώ. Ένας αστυνομικός κατάφερε να πλησιάσει τον δράστη και προσποιούμενος τον ενδιαφερόμενο αγοραστή για αντικείμενα που είχαν κλαπεί, έκλεισε μαζί του ραντεβού σε ξενοδοχείο της Πάτρας.

Όταν ο αστυνομικός αποκάλυψε την ταυτότητά του, ο δράστης έβγαλε όπλο, αλλά επενέβησαν κι άλλοι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο και τον συνέλαβαν μαζί με τους δύο συνεργούς του, ηλικίας 36 και 50 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου.

Ο «εγκέφαλος» της σπείρας υπέδειξε στους αστυνομικούς αγροτική περιοχή στην Ηλεία, όπου και βρέθηκαν όλα τα αντικείμενα που είχαν κλαπεί από το μουσείο.

Οι τρεις συλληφθέντες είναι από περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, αλλά και από την Αθήνα, ενώ ερευνάται και η συμμετοχή άλλων δύο ατόμων στην υπόθεση.

Κατά την διάρκεια της προανάκρισης οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και τα δύο άλλα άτομα.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ την υπόθεση χειρίζεται η Ασφάλεια Πατρών. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το μεσημέρι από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μ.Δένδια.

Η ληστεία είχε γίνει στις 17 Φεβρουαρίου. Δύο άνδρες εισέβαλαν στο μουσείο με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και υπό την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τη φύλακα, την οποία μάλιστα έδεσαν σε καρέκλα και φίμωσαν.

Aρχικά, οι δράστες ζήτησαν από τη φύλακα να τους πει πού φυλάσσονταν τα χρυσά στεφάνια. Η φύλακας τους είπε ότι στο μουσείο δεν φυλάσσονται τέτοια αντικείμενα.

Στη συνέχεια, έσπασαν προθήκες του μουσείου και -σύμφωνα με την αστυνομία- αφαίρεσαν χάλκινα και πήλινα αντικείμενα, καθώς και ένα χρυσό δακτυλίδι, και εν συνεχεία διέφυγαν.

Συνολικά οι ληστές αφαίρεσαν περίπου 65 με 70 αντικείμενα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου