Παναγιώταρος: Στη δικτατορία τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-11-23, 22:04:30
Παναγιώταρος: Στη δικτατορία τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα


Ως νοσταλγός του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά και της δικτατορίας των συνταγματαρχών, εμφανίζεται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος σε συνέντευξή του.


Ο κ. Παναγιώταρος, μιλώντας το περιοδικό Crash ουσιαστικά αποκαλεί τα δύο δικτατορικά καθεστώτα που γνώρισε η Ελλάδα.... φιλεργατικές οάσεις και σημειώνει ότι επί χούντας τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα απ’ ότι σήμερα.

«Για τα εργατικά ζητήματα ο Ιωάννης Μεταξάς και η κυβέρνησή του ήταν πρωτοπόροι. Καθιέρωσε το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία, άδειες, ίδρυσε το ΙΚΑ και τα λοιπά. Οτιδήποτε φιλεργατικό έχει γίνει επί Μεταξά. Υστερα από αυτόν δεν έκανε κανείς απολύτως τίποτε. Ενδεχομένως το καθεστώς της 21ης Απριλίου να έλαβε κάποια επιπλέον φιλεργατικά μέτρα, κανένας άλλος» υπογραμμίζει ο κ. Παναγιώταρος.

«Εχω την εντύπωση ότι αυτό το οποίο υφίσταται ο ελληνικός λαός εδώ και πολλά χρόνια είναι πολύ πιο στυγνό. Από κάθε άποψη. Υπάρχει οικονομική δικτατορία, υπάρχει απολυταρχισμός στη σκέψη αλλά και θύματα... Υπάρχει μια έκφραση που τη χρησιμοποιούν ακόμη και τώρα, αν και τείνει να εξαφανισθεί -"που είσαι Παπαδόπουλε"», συνεχίζει. «Το γνωρίζετε πολύ καλά ότι τη χρησιμοποιεί ο ελληνικός λαός και πολλοί που δεν ζούσανε τότε. Προφανώς κάτι σημαίνει αυτό.

Η εποχή της δικτατορίας σηματοδοτεί αυτά που δεν έζησα. Αλλά από αυτά που ακούω και από αυτά που μελετάμε μάλλον τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα από ότι είναι τώρα».

Επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «όλο το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ πήγε εκεί. Ολοι οι κηφήνες της ελληνικής κοινωνίας, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι γνωστοί εργατοπατέρες. Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού που θέλει να λουφάρει να ζήσει εις βάρος των υπολοίπων».

Βολές εξαπολύει και κατά του ΚΚΕ υποστηρίζοντας πως «Οι άνθρωποι ζουν σε άλλο πλανήτη. Οι κομμουνιστές είναι μεγάλη πληγή για την πατρίδα μας. Προδοτικό ήταν πάντοτε το ΚΚΕ από την ίδρυσή του».

Για την Ευρώπη λέει ότι «έχει καταστραφεί. Θα διαλυθεί από μόνη της» και για τις πολιιτκές εξελίξεις στην Ελλάδα θεωρεί ότι: «Θα αλλάξουν τα πράγματα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα πάνε μαζί. Θα γίνει ένα κόμμα σαν τη ΔΗΜΑΡ μάλλον ή κάτι τέτοιο. Ενας ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι που θα είναι ένα σύμπλεγμα. Σίγουρα θα βγει και κάποιο νέο δεξιό κόμμα το οποίο έχω την εντύπωση ότι θα αναδειχθεί, γιατί αυτή τη στιγμή είναι η Χρυσή Αυγή, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και κανένας άλλος».

Τέλος για τη Χρυσή Αυγή πιστεύει ότι θα είναι η μεθεπόμενη κυβέρνηση της χώρας, καθώς -όπως προβλέπει- ο ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι η επόμενη θα αποτύχει.

«Είμαστε σίγουροι ότι η επόμενη κυβέρνηση, που θα είναι μάλλον του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει γιατί είναι ωραίο να καταγγέλεις, αλλά χωρίς προτάσεις δεν οδηγεί πουθενά. Η Χρυσή Αυγή αγγίζει το DNA του Ελληνα που είναι πολύ μεγάλο. Είναι δοξασμένο,είναι υπερήφανο, είναι δημιουργικό,είναι παραγωγικό. Εχουμε αποδείξει εμπράκτως πως ότι λέμε το κάνουμε.

Εχουμε ξεφτιλίσει το πολιτικό σύστημα στην κυριολεξία,τα ΜΜΕ τα οποία μας λασπολογούν,μας θάβουν, μας λοιδορούν. Πήραμε 7% χωρίς τη βοήθειά τους, ξαναπήραμε 7% χωρίς τη βοήθειά τους και θα πάρουμε 15% και πάνω έχοντάς τους απέναντί μας. Τους έχουμε υποσχεθεί βέβαια ότι όταν έλθει η ώρα θα τους κλείσουμε γιατί οι περισσότεροι είναι παράνομοι και κοινοί απατεώνες».

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=