Δεν "βλέπουν" συμφωνία στη Σύνοδο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-11-23, 12:16:36
Δεν "βλέπουν" συμφωνία στη Σύνοδο
«Το αδιέξοδο σημαίνει πως η συμφωνία μοιάζει απίθανη» γράφει σήμερα ο βρετανικός Guardian για την Σύνοδο Κορυφής.

Την «απειλή της αποτυχίας» βλέπει να επικρεμάται πάνω από τη Σύνοδο η γαλλική Monde, που υποστηρίζει ότι «οι διαφωνίες είναι βαθιές μέσα σε μία Ευρώπη» στην οποία η υπεράσπιση των «εθνικών συμφερόντων» παραμένει ισχυρή. 

«Αδύναμο πρελούδιο για τον προϋπολογισμό» αποτιμούν και οι γερμανικοί Financial Times τις πρώτες εργασίες. «Πολλά συνηγορούν στο ότι οι ελπίδες για συμβιβασμό αυτό το Σαββατοκύριακο θα μείνουν ανεκπλήρωτες» γράφει η εφημερίδα, που διαπιστώνει ότι το εάν αρκεί η πρόταση του Ρομπάι για σύγκλιση «είναι αμφίβολο».

Λιγότερο επιφυλακτικό είναι το Spiegel: «Κανείς δεν πιστεύει πως η Σύνοδος αυτή θα έχει επιτυχία» γράφει η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού. Οι αναφορές της Μέρκελ μετά τις συνομιλίες της Πέμπτης δείχνουν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος «έχει αρχίσει ήδη να σκέφτεται την επόμενη Σύνοδο».

«Δεν πείθει ο συμβιβασμός του Ρομπάι» λέει και η ιταλική Repubblica, η οποία βλέπει πως η συμφωνία έχει ακόμη πολύ δρόμο και υπενθυμίζει ότι (και) ο Ιταλός Μόντι δεν αφήνει ακόμη το χαρτί του βέτο.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
3
=