ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολιτικό πάρκο το Τατόι

μητροπολιτικό-πάρκο-το-τατόι-93773
Στη δημιουργία ενός μητροπολιτικού και περιαστικού πάρκου που θα είναι προσβάσιμο στους πολίτες και ελκυστικός τουριστικός προορισμός στους ξένους που επισκέπτονται τη χώρα μας, καταλήγει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος του Τατοΐου.
Η αγροτική παραγωγή, όπως και η αναψυχή και η άθληση θα είναι οι βασικές δραστηριότητες στις περιοχές του πυρήνα, του Πλατάνου και του Μακρυχωράφου, στην Κιθάρα, στα Μαχούνια και στον νέο χώρο Πηγή της Ολγας που θα προστεθεί, προς την πλευρά του Κρυονερίου.
Θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξει χρέωση για την είσοδο στον χώρο, ενώ έσοδα αναμένονται από συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως μουσεία της ιστορίας του Τατοΐου και των αρχαιολογικών ευρημάτων της Δεκέλειας, καφέ και αναψυκτήρια σε επιλεγμένα σημεία, εστιατόρια στον κεντρικό πυρήνα, χώροι στάθμευσης. Το κτίριο των ανακτόρων προτείνεται να μετατραπεί σε μουσείο, χωρίς να αποκλείεται κάποιες αίθουσες να παραχωρούνται για ειδικές εκδηλώσεις. Υπάρχει επίσης πρόταση να γίνει ξενοδοχείο.
Σε ζώνη 1.500 στρεμμάτων προβλέπεται να ξαναζωντανέψουν οι παραδοσιακές αγροτικές δραστηριότητες του Τατοΐου, ενισχυμένες από νέες καλλιέργειες. Κτηνοτροφία, μελισσοκομία, γαλακτοκομικά προϊόντα, ελιές κυριαρχούν στο νέο αγρόκτημα και ενισχύονται από νέες καλλιέργειες, όπως τα αρωματικά βότανα. Προβλέπεται, επίσης, η διάθεση αγρού για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τον προσωπικό τους λαχανόκηπο μέσα στο πάρκο.
Οι επισκέπτες του Μητροπολιτικού Πάρκου θα μπορούν να εξυπηρετούνται και από ελαφρύ τουριστικό τρένο που θα συνδέει τον σιδηροδρομικό σταθμό της Δεκέλειας με τους χώρους αναψυχής και τις εισόδους του κεντρικού πυρήνα. Η διαδρομή μέσα από τα δένδρα και τους ανοιχτούς χώρους αναμένεται συναρπαστική, ειδικά για τους νεαρούς επισκέπτες του Τατοΐου!

Εθνος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου