Μαφία Κρήτης: Στη φυλακή ο αστυφύλακας, ελεύθερος ο ανώτατος αξιωματικός

Τελευταία ενημέρωση: 2012-11-18, 23:59:59
Μαφία Κρήτης: Στη φυλακή ο αστυφύλακας, ελεύθερος ο ανώτατος αξιωματικός

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο αστυφύλακας, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ανώτερος αξιωματικός την Κυριακή, μετά από τη μαραθώνια απολογία τους ενώπιον της ανακρίτριας Λασιθίου.

Η προφυλάκιση του αστυφύλακα, ωστόσο, ήρθε κόντρα στα αναμενόμενα, καθώς στην πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών που τον βάρυνε, προστέθηκε την Κυριακή και αυτή της απλής συνέργειας σε καλλιέργεια κάνναβης, κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα, που έφερε την προφυλάκισή του.
 
Στον αντίποδα, ο ανώτερος αξιωματικός που διώκεται για παράβαση καθήκοντος, για παροχή πληροφοριών σε εγκληματική οργάνωση- σε βαθμό κακουργήματος- και για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ).
 
Οι απολογίες διήρκησαν περίπου 8 ώρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο αρνήθηκαν ότι συνεργάζονταν με τα κυκλώματα και πως οι όποιες επαφές έκαναν, είχαν σκοπό για να βοηθήσουν στις επιδιώξεις της υπηρεσίας τους.

Οι απολογίες για την πολύκροτη υπόθεση των εγκληματικών οργανώσεων συνεχίζονται τη Δευτέρα με τις απολογίες των υπολοίπων συλληφθέντων.

 Πηγή: cretalive

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=