ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: «Κανείς δεν περιμένει ότι ο Τσίπρας έχει ένα μαγικό ραβδί»

τσίπρας-κανείς-δεν-περιμένει-ότι-ο-τσ-97397

Την άνοιξη θα έχουμε και άνοιξη στις πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

«Ο διαρκής εκβιασμός με τις δόσεις πρέπει να σταματήσει, πρέπει να επανεξετάσουμε τους όρους του δανεισμού» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «6 ΗΜΕΡΕΣ» και αναλύει διεξοδικά πως βλέπει μια κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας» με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επιθυμεί και τη συμμετοχή αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Σε ερώτηση αν βλέπει σύντομα εκλογές και αν ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται γι’ αυτό το ενδεχόμενο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκφράζει την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να αντέξει πολύ. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούν να συνεχίζουν για πολύ με αυτά τα παραμυθάκια και τους εκβιασμούς. Νομίζω ότι θα πάμε σε έναν χειμώνα ο οποίος θα είναι ο σκληρότερος χειμώνας που έχει συναντήσει η χώρα από την μεταπολίτευση και μετά, αλλά την άνοιξη θα έχουμε και άνοιξη στις πολιτικές εξελίξεις».

Ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του υπογραμμίζει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πως καταρρέουν σήμερα η αξιοπιστία της κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι « η χώρα είναι ακυβέρνητη» και την παρομοιάζει με «βυθιζόμενο σκάφος».

Σημειώνει δε ότι «η κυβέρνηση κάθεται αμήχανη και παρακολουθεί με το χέρι απλωμένο. Δεν παίρνει θέση, δεν προτείνει καν, δεν διεκδικεί λύση. Αρκείται σε ό,τι της δώσουν. «Ότι προαιρείστε, καλόν είναι» λέει παντού. Ε, αυτό δεν είναι μια σοβαρή στρατηγική», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ να μακροημερεύσει και να μην αποτελέσει σύντομη παρένθεση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «ο ελληνικός λαός ξέρει ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, κανείς δεν περιμένει ότι ο Τσίπρας έχει ένα μαγικό ραβδί και, με το που θα έρθει, θα τα κάνει όλα διαφορετικά από ό,τι είναι. Περιμένει, όμως, πρώτον να σταματήσει η καταστροφή, να δει μια κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα στην Ευρώπη, με ρίσκο, αλλά να τα υπερασπιστεί. Περιμένει δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος στις πολιτικές συνεργασίες που μπορεί να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι «θα γεννηθούν πολιτικές δυνάμεις, όχι κατ’ ανάγκην από δοκιμασμένα στελέχη, με αντιμνημονιακό προσανατολισμό αλλά με διαφορετική κοινωνικό οικονομική ανάλυση από τη δική μας. Σε αυτή λοιπόν τη φάση της πατριωτικής ευθύνης και για να σταματήσει η καταστροφή και να ανασυγκροτηθεί η οικονομία, θα μπορούν να υπάρξουν συνεργασίες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου