ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Καμίνης: Δεν είμαι ο καταδότης που δείχνει με το δάχτυλο

γ-καμίνης-δεν-είμαι-ο-καταδότης-που-δε-98986

Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε τον επίμαχο νόμο «απαράδεκτο» και τόνισε ότι το σκεπτικό απομάκρυνσης είναι έωλο, γιατί στηρίζεται στο επιχείρημα ότι οι υπάλληλοι προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ και χωρίς να έχει γίνει αξιολόγηση.

«Δεν είμαι ο καταδότης που δείχνει με το δάχτυλο», υπογράμμισε ο Γιώργος Καμίνης αποσαφηνίζοντας τη θέση του στο θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων σε ομιλία του στο δ.σ. του δήμου Αθηναίων.

Ο δήμος Αθηναίων, σημείωσε, δεν έχει εκπονήσει κατάλογο υπαλλήλων για διαθεσιμότητα, ούτε έχει δώσει κανέναν κατάλογο πουθενά προσθέτοντας ότι υπήρξε μια συστηματική προσπάθεια να προσβληθεί ο ίδιος προσωπικά και η παράταξή του με τη φημολογία που κυκλοφορούσε τόσες ημέρες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε τον επίμαχο νόμο «απαράδεκτο» και τόνισε ότι το σκεπτικό απομάκρυνσης είναι έωλο, γιατί στηρίζεται στο επιχείρημα ότι οι υπάλληλοι προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ και χωρίς να έχει γίνει αξιολόγηση.

Όμως, συνέχισε, πρόκειται για εργαζομένους που προσελήφθησαν πριν από το 1994, οπότε δεν υπήρχε ΑΣΕΠ και για υπαλλήλους που προσελήφθησαν με το Προεδρικό Διάταγμα 164 του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλου, στην οποία ενσωματώθηκε η οδηγία Μπολκενστάϊν και μετά από συγκατάθεση του ΑΣΕΠ.

Παράλληλα έκανε λόγο για απομακρύνσεις που γίνονται χωρίς εξατομικευμένη κρίση και είπε ότι παραβιάζεται η αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης αφού πρόκειται για εργαζομένους που έχουν εργαστεί επί δεκαετίες στο δήμο Αθηναίων.

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι ο δήμος θα δείξει έμπρακτα τη συμπαράστασή του και θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων δικαστικά και πολιτικά.

Για τον αρμόδιο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη σημείωσε ότι του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη πως πρόκειται για μετακινήσεις και όχι απολύσεις και ότι ο νόμος είναι προϊόν πολιτικής απόφασης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, από την πλευρά τους, μιλώντας στη συνεδρίαση δήλωσαν ότι εκτιμούν τη στάση του κ. Καμίνη για τη δικαστική υποστήριξη αλλά τόνισαν ότι με το δικαστικό αγώνα οι εργαζόμενοι θα μπουν σε μια διελκυστίνδα εμπλοκής με δικαστήρια και η ανασφάλεια θα συνεχιστεί για χρόνια.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Αθηναίων Β. Πολυμελόπουλος «ζητάμε να πάρετε απόφαση σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και να κάνετε παρέμβαση για αλλαγή του νόμου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου