ΕΛΛΑΔΑ

Αλ. Παπαρήγα: Κοροϊδεύουν τον λαό

αλ-παπαρήγα-κοροϊδεύουν-τον-λαό-100381

Λύση υπέρ των λαών μέσα από την Ε.Ε. δεν μπορεί να υπάρξει, τόνισε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη Λάρισα.

Α. Παπαρήγα: Οι επόμενες εκλογές θα είναι των πιστωτών

«Τέτοια λύση δεν υπάρχει αντικειμενικά. Κοροϊδεύουν το λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, επισημαίνοντας ότι όταν μιλάμε για Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ξεκάθαρο, όπως είπε, ότι πρόκειται για την Ευρώπη των καπιταλιστών, είτε είναι βιομήχανοι είτε είναι εφοπλιστές, είτε μεγαλέμποροι, είτε τραπεζίτες.

Η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ εκτίμησε ότι οποιαδήποτε «λύση» κι αν δοθεί είτε με τη μορφή της αγοράς των ομολόγων, είτε με τη μορφή καθαρού κουρέματος, αυτή θα συνοδεύεται από «νέα, άγρια μέτρα διαρκείας εναντίον των εργατοϋπαλλήλων και εναντίον ενός μεγάλου μέρους των φτωχών αυτοαπασχολουμένων στην πόλη και στην ύπαιθρο».

Τόνισε ακόμη ότι το εργατικό λαϊκό κίνημα θα πρέπει να κατευθύνεται σε κάθε χώρα και στην Ελλάδα πριν απ΄ όλα, στην αποδέσμευση από την Ε.Ε. και στη λαϊκή εξουσία. «Η λαϊκή εξουσία δεν μπορεί να είναι μόνο πολιτική, πρέπει να συνοδεύεται από την μετατροπή σε λαϊκή, κοινωνική ιδιοκτησία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων», πρόσθεσε.

Λύσεις ενδιάμεσες δεν υπάρχουν, υποστήριξε στη συνέχεια, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει να έχουμε ξανά στην Ελλάδα εναλλαγή της κυβερνητικής εξουσίας τα επόμενα χρόνια. Όπως επισήμανε ωστόσο η κ. Παπαρήγα, όποια σύνθεση κι αν έχει η νέα διακυβέρνηση, σε καμία περίπτωση δεν θα αντιπροσωπεύει τη λαϊκή εξουσία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου