ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Τραγωδία με βρέφος 11 μηνών στο ΠΑΓΝΗ

κρήτη-τραγωδία-με-βρέφος-11-μηνών-στο-πα-111165

Σοκ και συναγερμός στο ΠΑΓΝΗ μετά το θάνατο ενός αβάπτιστου αγοριού 11 μηνών, το οποίο, σύμφωνα με το neakriti.gr υπεβλήθη σε λιγότερο από πέντε μέρες, σε τρεις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις για πρόβλημα βουβωνοκήλης.

Ο θάνατος του βρέφους, το οποίο θα συμπλήρωνε σε λίγες μέρες, στις 17 Νοεμβρίου, ένα έτος ζωής, προκάλεσε σήμερα το πρωί κατεπείγουσα ΕΔΕ την οποία παρήγγειλε ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Κοκκίνης, αναθέτοντάς τη στον καθηγητή Ουρολογίας και πρόεδρο της Επιτροπής Χειρουργείων του νοσοκομείου κ. Σοφρά.

Παράλληλα ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης πραγματοποιεί αυτή την ώρα νεκροψία-νεκροτομή στο άτυχο 11μηνο βρέφος προκειμένου να εκδώσει πόρισμα για τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Η νεκροτομή πραγματοποιείται με εντολή του εισαγγελέα Ηρακλείου μετά την προσφυγή της οικογένειας του βρέφους μέσω δικηγόρου.

Η οικογένεια του άτυχου βρέφους την ίδια ώρα, μεσ’ στην ανείπωτη θλίψη της και σε κατάσταση οργής, στρέφεται κατά των γιατρών, κάνοντας λόγο για βαρύτατα ιατρικά λάθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μόλις 11 μηνών αβάπτιστο αγοράκι εισήχθη την περασμένη Τετάρτη στο ΠΑΓΝΗ μετά από ραντεβού που έκλεισε ο παιδοχειρουργός κ. Σακελλάρης δύο μήνες νωρίτερα, εξαιτίας του προβλήματος που εμφάνιζε το βρέφος με τη βουβωνοκήλη.

Η οικογένεια του 11μηνου βρέφους, που έχει δύο ακόμη ανήλικα τέκνα 13 και 8 ετών και που μένει στις εργατικές κατοικίες του Κατσαμπά, παρότι βρίσκεται σε ανεργία – η μητέρα και ο πατέρας – όπως καταγγέλλει έδωσε και 100 ευρώ ως «φακελάκι» στο χειρουργό.

Την επέμβαση πραγματοποίησε ο παιδοχειρουργός κ. Σακελλάρης, όμως κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κάτι συνέβη και δεν πήγε καλά.

Οι γονείς μετά την έξοδο από το χειρουργείο υπέδειξαν στο γιατρό ότι το παιδί τους πονάει αφόρητα και είναι πρησμένο στην επίμαχη περιοχή. Ο γιατρός ανταπάντησε ότι έτσι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις και πως το πρήξιμο θα κρατήσει αρκετές ημέρες.

Οι γονείς, που παρατήρησαν πως με τα άλλα παιδιά του θαλάμου δε συνέβαινε το ίδιο, άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, ο γιατρός να τους αποπέμψει ζητώντας τους να μην τον ενοχλήσουν ξανά.

Όμως οι επιπλοκές στο 11 μηνών αγοράκι συνεχίζονταν, με αποτέλεσμα το Σάββατο το πρωί ο παιδοχειρουργός να το υποβάλει σε δεύτερη επέμβαση.

Η κατάσταση παρέμεινε η ίδια, και χθες, πρωί της Κυριακής, το βρέφος μπήκε και για τρίτη επέμβαση. Κατά τη διάρκεια του τρίτου αυτού χειρουργείου η οικογένεια ειδοποιήθηκε ότι το παιδί έχει υποστεί και καρδιακή ανακοπή.

Δύο ώρες αργότερα τους ενημέρωσαν για πρώτη φορά επισήμως ότι το παιδί επανήλθε στις ζωτικές του λειτουργίες και ότι είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Δυστυχώς όμως στις 11:20 χθες το βράδυ το αβάπτιστο 11 μηνών αγοράκι κατέληξε, μη αντέχοντας προφανώς τις τρεις απανωτές χειρουργικές επεμβάσεις και την καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κηδεία του άτυχου βρέφους θα γίνει αύριο το απόγευμα στον Κατσαμπά.

Πηγή: neakriti.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου