ΕΛΛΑΔΑ

Μέρκελ: Υπομονή τουλάχιστον για πέντε χρόνια για να ξεπεραστεί η κρίση του ευρώ

μέρκελ-υπομονή-τουλάχιστον-για-πέντε-112839

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εκτίμησε το Σάββατο πως πρέπει να «αντέξουμε για πέντε χρόνια ή περισσότερο» προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση του ευρώ, στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης του κόμματός της στο Στέρνμπεργκ, στα ανατολικά της χώρας.

«Πρέπει να κρατήσουμε την αναπνοή μας για πέντε χρόνια ή περισσότερο», δήλωσε η καγκελάριος στη διάρκεια του περιφερειακού συνεδρίου του κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

«Πολλοί επενδυτές δεν πιστεύουν πως θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τις υποσχέσεις μας στην Ευρώπη», υπογράμμισε, προτού προσθέσει ότι «πρέπει να επιδείξουμε αυστηρότητα για να πείσουμε τον κόσμο πως είναι επικερδές να επενδύει στην Ευρώπη».

υπενθυμίζετια ότι πριν από την κρίσιμη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 24ης και 25ης Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες.

Την προσεχή Τετάρτη αναμένεται να εκφωνήσει μια ομιλία ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προτού συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον το ίδιο βράδυ. Στις 12 Νοεμβρίου μεταβαίνει στην Πορτογαλία, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου