Προφυλακιστέος ο ένας από τους υπευθύνους των εταιριών Energa και Hellas Power

Τελευταία ενημέρωση: 2012-11-01, 23:20:45
Προφυλακιστέος ο ένας από τους υπευθύνους των εταιριών Energa και Hellas Power

 


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο ένας από τους πέντε υπευθύνους των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σχετικά με τη μη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από την εμπορία ρεύματος στο Δημόσιο.
 
Με τη σύμφωνη γνώμη του ειδικού ανακριτή για υποθέσεις διαφθοράς και του αρμόδιου εισαγγελέα ο Χαράλαμπος Σμυρλιάδης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.
 
Συγκατηγορούμενοί του σε βάρος των οποίων εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης είναι οι Αριστείδης και Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης και Στέφανος Σιαφάκας.
 
Σε βάρος των υπευθύνων των δύο εταιρειών ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σχετικά με τη μη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από την εμπορία ρεύματος στο Δημόσιο.
 
Οι κατηγορίες για τους υπευθύνους των δύο εταιρειών αφορούν τη μη καταβολή στις αρμόδιες κρατικές αρχές του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και την εξαγωγή των επίμαχων ποσών σε αλλοδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
 
Για το λόγο αυτό, η δίωξη για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα έχει αποδοθεί με το χαρακτηρισμό ότι οι κατηγορούμενοι έδρασαν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
 
Για την υπόθεση των δύο εταιρειών εκκρεμεί ήδη στην ανάκριση δικογραφία για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου, που αφορά έσοδα που δεν κατέβαλαν στο Δημόσιο από το τέλος ακινήτων και απιστία στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, καθώς επίσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
 
Η συγκεκριμένη δικογραφία έχει συνολικά 11 κατηγορούμενους, υπευθύνους των Energa και Hellas Power αλλά και του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ Α.Ε).
 
Η κίνηση της Δικαιοσύνης για την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης και της έκδοσης ενταλμάτων σχετίζεται με νέα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών για τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και εταιρείες που διατηρούσαν οι εμπλεκόμενοι σε Κύπρο, Ντουμπάι, Χονγκ-Κονγκ, Ελβετία και Σιγκαπούρη.

 


Πηγή:iefimerida.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
7
=