ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Περίεργη επιλογή φοιτητών για μεταπτυχιακό

πάτρα-περίεργη-επιλογή-φοιτητών-για-μ-123185

«Παραστάσεις» βγαλμένες από την ένδοξη εποχή του «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» παίζονται στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας, όπου γίνονται… άλλα κόλπα στην επιλογή των φοιτητών που θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακά.

Αποκορύφωμα της διαδικασίας για την οποία υπάρχουν ενστάσεις και έχουν ακουστούν πολλά αποτελεί η περίπτωση πτυχιούχου φοιτήτριας η οποία υπέβαλε τα χαρτιά της για μεταπτυχιακό και στη λίστα κατάταξης ήταν πριν από την… αξιολόγηση δεύτερη.

Κατά έναν περίεργο τρόπο, όταν ανακοινώθηκαν οι φοιτητές που επελέγησαν, βρέθηκε στην 11η θέση, δηλαδή μία ακριβώς κάτω από τη 10η που της έδινε τη δυνατότητα να κάνει μεταπτυχιακό.

Όταν ζήτησε εξηγήσεις, την προέτρεψαν να υποβάλει ένσταση, καταβάλλοντας παράβολο 50 ευρώ. Είχε όμως την «ατυχή» έμπνευση να ρωτήσει ποιοι θα συνθέτουν την επιτροπή η οποία θα εξετάσει την ένσταση και κατά πόσο αδικήθηκε ή υπήρξε ξένος δάκτυλος στη μετακίνησή της από τη δεύτερη θέση στην ενδέκατη, για να ακούσει έκπληκτη πως θα είναι τα ίδια πρόσωπα που έκαναν και την αξιολόγηση!

Φαίνεται ότι στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και ιδιαίτερα στο Τμήμα της Φαρμακευτικής έχουν θεσπίσει νέους κανόνες αντικειμενικότητας, γιατί πώς αλλιώς να εξηγηθεί πως οι κρινόμενοι είναι συγχρόνως και κριτές του εαυτού τους.

Πηγή: patrastimes

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου