ΕΛΛΑΔΑ

Αποσύρονται κουλουράκια από τα ράφια σούπερ – μάρκετ με εντολή ΕΦΕΤ

αποσύρονται-κουλουράκια-από-τα-ράφια-127946

Την άμεση ανάκληση – απόσυρση από την αγορά των προιόντων με την ονομασία «STEVIA, κουλουράκια χωρίς ζάχαρη με στέβια» ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Στην κίνηση αυτή προχώρησε ο ΕΦΕΤ μετά την καταγγελία που δέχτηκε και αφορούσε το εν λόγω προϊόν. Σε αυτή αναφερόταν πως στο προϊόν «STEVIA, κουλουράκια χωρίς ζάχαρη με στέβια», περιέχεται η γλυκαντική ύλη γλυκοζίτες στεβιόλης (Ε960), της οποίας η χρήση, σύμφωνα με την Ενωσιακή Νομοθεσία, δεν επιτρέπεται για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου.

Πρόκειται για το προϊόν «STEVIA, κουλουράκια χωρίς ζάχαρη με στέβια», σε συσκευασία των 330g, με ημερομηνίες λήξης 19/09/13, 28/09/13, 4/10/13 και 9/10/13. Το προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρία ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ (6o χλμ Τρικάλων – Καρδίτσας 42100 Τρίκαλα).

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου