ΕΛΛΑΔΑ

Βαθαίνει το ρήγμα στους δικαστικούς

βαθαίνει-το-ρήγμα-στους-δικαστικούς-129917
«Φουντώνει» η διαμάχη στους κόλπους της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, καθώς άλλα τρία μέλη του ΔΣ αμφισβητούν το ψήφισμα και την εξουσιοδότηση που δόθηκε για τις κινητοποιήσεις.

Την ίδια στιγμή ζητούν την άμεση σύγκληση του ΔΣ για να ξεκαθαριστεί το όλο ζήτημα, ενώ δύο άλλα μέλη της διοίκησης επιμένουν στις καταγγελίες περί παραποίησης του ψηφίσματος, θέτοντας σειρά σκληρών αναπάντητων ερωτημάτων προς το προεδρείο.

Με αφορμή την έντονη αντιπαράθεση που προέκυψε μετά το ψήφισμα της πρόσφατης συνέλευσης για παράταση των κινητοποιήσεων έως και 10-11-12, καθώς και την παραίτηση του αντιπροέδρου της ΕΔΕ εφέτη Ν. Σαλάτα, τα μέλη του ΔΣ Δ. Βλάχος (β’ αντιπρόεδρος ΕΔΕ, πρόεδρος πρωτοδικών), Β. Πάπαρη (εφέτης), Κ. Βουλγαρίδης (πρωτοδίκης) τονίζουν -αντίθετα προς το ψήφισμα- ότι η εξουσιοδότηση που δόθηκε από τη συνέλευση προς το ΔΣ για νέες αποφάσεις, αφορά το μετά τις 10-11-12 χρονικό διάστημα. Επισημαίνουν δε ότι θεωρούν αυτονόητη την αναστολή των κινητοποιήσεων στην περίπτωση και μόνο που δεν ψηφιστούν μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.

Απόφαση για συνέδριο

Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι έπρεπε να είχε συμπεριληφθεί στο ψήφισμα και η σχεδόν ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης να διεξαχθεί συνέδριο υπό την αιγίδα της ΕΔΕ με τη συμμετοχή δικηγόρων και πανεπιστημιακών με θέμα την αντισυνταγματικότητα ή μη των όρων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων. Δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν δεκτή την παραίτηση του Ν. Σαλάτα και καλούν όλο το ΔΣ να πράξει το ίδιο.

Στην απάντηση που έδωσαν προς το προεδρείο οι Χρ. και Χαρ. Σεβαστίδης (μέλη ΔΣ της ΕΔΕ) και οι δικαστές Κ. Σαργιώτης, Μ. Κουβαρά, ζητούν τη δημοσίευση των πρακτικών της συνέλευσης τονίζοντας ότι υπήρχαν και πάνω από 200 δικαστές μάρτυρες του εγκλήματος που διαπράχθηκε μπροστά τους, με την παραποίηση της εξουσιοδότησης προς το ΔΣ.

Τονίζουν ότι από κανέναν δεν δόθηκε ποτέ εξουσιοδότηση στο ΔΣ να ανακαλέσει τα μέτρα αντίδρασης πριν από τις 10-11-12, ενώ καλούν όλους σε συσπείρωση γιατί τυχόν ρήγμα στις κινητοποιήσεις θα οδηγήσει σε εκφυλισμό τον αγώνα, θα γίνει ταφόπλακα της Δικαιοσύνης, κύκνειο άσμα της ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας των δικαστικών λειτουργών.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου