ΕΛΛΑΔΑ

Ρύθμιση για οικογένειες με παιδιά που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις

ρύθμιση-για-οικογένειες-με-παιδιά-που-135536

Δύσκολοι καιροί για να μπορεί μια οικογένεια να συντηρεί δύο και τρία σπίτια.
Ανοιχτό παράθυρο για μετεγγραφές φοιτητών που έχουν αδέρφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις άφησε ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ώστε οι οικογένειες να μην πληρώνουν δύο διαφορετικά σπίτια, ένα σε κάθε πόλη.
Απαντώντας σχετική ερώτηση πολλών βουλευτών, ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να δούμε αυτό το ζήτημα και θα το δούμε άμεσα».
Ο κ. Αρβανιτόπουλος μάλιστα δεν απέκλεισε να καταθέσει τη ρύθμιση στη Βουλή ακόμα και εντός της εβδομάδας. «Όταν υπάρχουν οικογένειες οι οποίες αναγκάζονται να συντηρούν ένα και δύο νοικοκυριά διότι έχουν ένα και δύο παιδιά που σπουδάζουν, τα πράγματα είναι δύσκολα. Γι’ αυτό θα πρέπει να δούμε και το ζήτημα οικογενειών που έχουν δύο και τρεις φοιτητές την ίδια στιγμή, που είναι σε άλλες πόλεις».
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη σίτιση των φοιτητών λέγοντας ότι «έχει αυξηθεί δραματικά το ποσοστό των φοιτητών το οποίο πλέον ζητά δωρεάν σίτιση από τις εστίες. Αυτό προσπαθήσαμε να το καλύψουμε ποικιλοτρόπως. Για παράδειγμα, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου το 2011 είχαμε διαθέσει 1.700.000 ευρώ για τη σίτιση. Φέτος διαθέσαμε 1.900.000 ευρώ.

Ομως, σε πανελλήνια κλίμακα προσπαθήσαμε να αυξήσουμε τους δικαιούχους για τη σίτιση από πενήντα επτά χιλιάδες σε εβδομήντα χιλιάδες. Ως προς το θέμα των εστιών, επίσης, το οποίο είναι κρίσιμο, έχουμε αυξήσει κατά επτακόσιες κλίνες τις εστίες φέτος και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να μπορέσουμε αυτό το πράγμα να το αυξήσουμε».

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου