ΕΛΛΑΔΑ

Άφαντοι 33.000 συνταξιούχοι

άφαντοι-33-000-συνταξιούχοι-135971

Ακόμα και μετά την άτυπη παράταση στην οποία είχε προχωρήσει η διοίκηση του ταμείου μετά την ολοκλήρωση της απογραφής του ΙΚΑ, περισσότεροι από 33.000 είναι τελικά οι συνταξιούχοι φαντάσματα που δεν εμφανίστηκαν.

Το ταμείο έχει ήδη προχωρήσει σε αναστολή καταβολής των συντάξεων ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα διευκρινιστεί ποιος είναι ο αριθμός των συντάξεων "μαϊμού" προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία διεκδίκησης για την επιστροφή των χρημάτων. Στελέχη του ταμείου εκτιμούν ότι οι συντάξεις “μαϊμού" δεν θα είναι περισσότερες από μερικές εκατοντάδες.

Σε 4 – 5 μήνες θα είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των συντάξεων – "μαϊμού", ανέφερε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, λέγοντας:

"Γενάρη, Φλεβάρη του 2013 θα μπορούμε με μια βεβαιότητα 90% να πούμε, 1.000, 2.000, 5.000 είναι αυτοί που σε ποσοστό 90% δεν είναι δικαιούχοι και θ’ αρχίσουν να ψάχνουμε, να επιβεβαιώνουμε και να ζητήσουμε τα λεφτά πίσω".

Εν τω μεταξύ, ασφυκτικές είναι οι πιέσεις που ασκούνται στα ταμειακά διαθέσιμα του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας καθώς όπως επεσήμανε ο διοικητής του ΙΚΑ, το ταμείο θα χρειαστεί τουλάχιστον 300 εκατ. επιπλέον χρηματοδότηση μέχρι το τέλος του χρόνου, με την προϋπόθεση ότι δεν θα αυξηθεί η ανεργία.

Την ίδια ώρα, δραματικά φαίνεται πως είναι τα κενά στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, όπως καταδεικνύει η περίπτωση της οφθαλμιάτρου από το Σκυλίτσειο νοσοκομείο της Χίου που κατηγορείται ότι έδωσε τις γνωματεύσεις για εκατοντάδες επιδόματα τυφλότητας "μαϊμού".

Η γιατρός αφού τέθηκε σε αργία για έναν μήνα, καθώς αυτή είναι η ανώτερη διοικητική ποινή που προβλέπεται, επέστρεψε στη θέση της στο νοσοκομείο μέχρι να εξεταστεί από το πειθαρχικό συμβούλιο της Υγειονομικής Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το οποίο όμως ακόμη δεν έχει οριστεί!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου