Κ. Παπούλιας: «Ο Έλληνας θα ξεπεράσει οποιαδήποτε κρίση»

Τελευταία ενημέρωση: 2012-10-20, 20:04:06
Κ. Παπούλιας: «Ο Έλληνας θα ξεπεράσει οποιαδήποτε κρίση»


«Καλύτερες μέρες για την Ελλάδα» ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από το Ελ Αλαμέιν της Αιγύπτου, τιμώντας τους αγωνιστές της μάχης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Όπως είπε, «με την δύναμη ψυχής που έχει ο Έλληνας, θα ξεπεράσει την οποιαδήποτε κρίση, έστω και αν, και πρέπει να το πούμε αυτό, υποφέρει τόσο πολύ».

Στην τελετή και το τρισάγιο προέστη ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Γέρων Αξώμης κ.Πέτρος.

 Ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε τη σημερινή «μεγάλη μέρα, μία μέρα συγκίνησης για τα παιδιά της Ελλάδας που πολέμησαν έξω από την Ελλάδα εναντίον του φασισμού και του ναζισμού».

«Ξεκινήσαμε από τα βουνά της Αλβανίας, πολεμήσαμε στο Ρούπελ και στα οχυρά της Μακεδονίας, αντισταθήκαμε στα Τέμπη μαζί με τους συμμάχους και περάσαμε στην μεγάλη μάχη της Κρήτης και στην συνέχεια στην ηρωική καθολική αντίσταση του ελληνικού λαού κατά την διάρκεια 1941-1944. Το ότι η μικρή Ελλάδα δίνει νεκρούς για την ελευθερία και για την αντιμετώπιση κάθε βαρβαρισμού και φασισμού, είναι ένα μήνυμα παγκόσμιο. Λίγες είναι οι χώρες εκείνες που έτυχε να αγωνιστούν αυτόν τον αγώνα τον καλό», είπε ο κ. Παπούλιας.

Στην επίσημη τελετή, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν ο υπουργός Εθνικής ʼμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού Κωνσταντίνος Τσιάρας.

 Για την ιστορική επέτειο του Ελ Αλαμέιν, που εορτάστηκε παρουσία εκπροσώπων της Αιγύπτου, της Κύπρου, του Καναδά και της Μ.Βρεττανίας, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Μνημείο, στο Ελ Αλαμέιν, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι «είναι μεγάλη τιμή μας να βρισκόμαστε στο μέσον της ερήμου, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις τιμής στην μνήμη όλων των πεσόντων αλλά κυρίως στην μνήμη των ανδρών της 1ης Ελληνικής Ταξιαρχίας, που δώσανε παραδείγματα θάρρους και αυτοθυσίας».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=