Παύονται διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες σε εφορίες, τελωνεία και ΣΔΟΕ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-10-20, 13:48:26
Παύονται διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες σε εφορίες, τελωνεία και ΣΔΟΕ

Μετά τη δημοσίευση του νόμου λήγει η θητεία όλων των προϊσταμένων οργανικών μονάδων επίπεδου τμήματος, υποδιεύθυνσης και διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί με τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 55 του Ν. 4002/2011.


Πρόκειται επί της ουσίας για διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες όλων των οργανικών μονάδων του ΣΔΟΕ, των ελεγκτικών υπηρεσιών των τελωνείων, των διαπεριφερειακών και περιφερειακών ελεγκτικών κέντρων και των εφοριών, οι οποίοι παύονται από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου και αντικαθίστανται με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν στα "Νέα" ότι οι αλλαγές προσώπων θα γίνουν με αξιολογικά κριτήρια.

Τις αλλαγές υπαγορεύει διάταξη του προηγούμενου νόμου, που όριζε ετήσια θητεία των προϊσταμένων αλλά αξιολόγηση ανά τρίμηνο.

Στην τροπολογία αναφέρεται ακόμη, ότι προκειμένου να διασφαλιστεί η εναλλαγή των προσώπων που υπηρετούν σε κρίσιμες θέσεις της φορολογικής διοίκησης σε τακτά χρονικά διαστήματα, η ετήσια θητεία των προϊσταμένων αυτών μπορεί να ανανεώνεται έως δύο φορές, κατά συνέπεια η θητεία τους δεν μπορεί να υπερβαίνει την τριετία.

Η αξιολόγησή τους θα γίνεται ανά τρίμηνο, με βάση ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους.

Με άλλη διάταξη της τροπολογίας, γίνεται ακόμη απόπειρα στελέχωσης του νέου Σώματος Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης Εσόδων του Κράτους, στο οποίο θεωρητικά, θα έπρεπε από την αρχή του έτους να έχουν τοποθετηθεί 2.335 ελεγκτές, όμως οι νέοι ελεγκτές είναι μόλις 80.

Το νέο Σώμα θα στελεχωθεί με υφιστάμενους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς νέες προσλήψεις, ενώ οι ελεγκτές θα υπογράφουν συμβόλαια αποδοτικότητας και θα αξιολογούνται σε τριμηνιαία βάση.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
5
=