ΕΛΛΑΔΑ

Έπιασαν τους κλέφτες χρηματοκιβωτίων στη Ρόδο

έπιασαν-τους-κλέφτες-χρηματοκιβωτίω-137690
Με μια κινηματογραφική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 45 αστυνομικοί και 17 λιμενικοί με τρεις σκύλους εκπαιδευμένους στην ανίχνευση εκρηκτικών και ναρκωτικών, «καθάρισε» ο καταυλισμός τσιγγάνων στο Καρακόνερο Ρόδου που αποτελούσε εστία παρανομίας. Οι 68 προσαγωγές αναμένεται να ρίξουν φως στις αλλεπάλληλες κλοπές χρηματοκιβωτίων από την περιοχή, τρία από τα οποία βρέθηκαν στην θάλασσα!
Οι 65 άνδρες, δυο ανήλικοι και μια γυναίκα ανακρίνονται για σωρεία κλοπών, ληστειών και άλλων παρανομιών που έγιναν τους τελευταίους μήνες. Μεταξύ αυτών, είναι και η επίθεση με πέτρες που δέχθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης δύο άνδρες του Λιμενικού οι οποίοι έκαναν περιπολία με συμβατικό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα ο ένας να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι!
Στον καταυλισμό βρέθηκαν 12 αυτοκίνητα που εξετάζεται αν είναι κλεμμένα, ενώ οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή οδήγησαν στην ανάσυρση ενός αυτοκινήτου που είχε κλαπεί την προηγούμενη Πέμπτη και τριών χρηματοκιβωτίων, άδειων φυσικά! Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν από ποιες από τις επτά κλοπές που έγιναν τους τελευταίους μήνες προέρχονται και να ταυτοποιήσουν τους δράστες.
• Η τελευταία κλοπή έγινε το μεσημέρι της Κυριακής σε σπίτι στις Καλυθιές και το χρηματοκιβώτιο περιείχε χρυσαφικά αξίας 20.000 ευρώ.
• Στις 16 Σεπτεμβρίου είχε κλαπεί το χρηματοκιβώτιο από το σπίτι ενός 35χρονου στη Ρόδο με περιείχε χρυσαφικά μεγάλης αξίας και μετρητά ύψους 12.000 ευρώ.
• Στις 7 Σεπτεμβρίου «χάθηκε» ένα χρηματοκιβώτιο βάρους 500 κιλών με μεγάλο χρηματικό ποσό από την αποθήκη μιας εταιρείας γαλακτοκομικών στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου- Καλλιθέας
• Την ίδια ημέρα στην περιοχή Λάρδο, άγνωστοι «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο με σημαντικό χρηματικό ποσό και μπλοκ επιταγών από ένα ξενοδοχείο.
• Στις 20 Αυγούστου είχε κλαπεί ένα μικρό χρηματοκιβώτιο με 11.000 ευρώ, 2.500 δολάρια και κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ από μια μονοκατοικία στην πόλη της Ρόδου.

• Στις 3 Μαΐου είχαν κάνει φτερά άλλα δυο μικρά χρηματοκιβώτια από τα σπίτια ενός 37χρονου και μιας 53χρονης στην πόλη της Ρόδου!

prrotothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου