ΕΛΛΑΔΑ

“Χάθηκαν” 18.000 διδακτικές ώρες

χάθηκαν-18-000-διδακτικές-ώρες-141516
Περίπου 18.000 διδακτικές ώρες έχουν χαθεί στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της δυτικής Θεσσαλονίκης από την αρχή του σχολικού έτους, εξαιτίας των κενών εκπαιδευτικού προσωπικού, τα οποία υπολογίζονται σε 90 αυτή τη στιγμή. Αυτό καταγγέλλουν καθηγητές, μέλη της συνδικαλιστικής παράταξης «Αγωνιστική Παρέμβαση Θεσσαλονίκης», υποστηρίζοντας πως για την κατάσταση αυτή, που ισοδυναμεί με οπισθοδρόμηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, κανείς δεν ανησυχεί.
Σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Παρέμβαση τονίζει πως οι προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο, ενώ έχουν μειωθεί δραματικά οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών. Προηγήθηκαν εννέα φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών, συμπεριλαμβανομένων και ειδικοτήτων για τα μουσικά σχολεία, την ειδική αγωγή και την τεχνική εκπαίδευση.

«Οι 2.763 συνολικά προσλήψεις αναπληρωτών σε όλη τη χώρα υπολείπονται κατά πολύ και από τις 12.500 που υποσχέθηκαν ότι θα προσλάβουν φέτος συνολικά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η ίδια κατάσταση ισχύει και στα σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου συνολικά έχουν προσληφθεί 115 αναπληρωτές», σύμφωνα με την Αγωνιστική Παρέμβαση.

agelioforos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου