ΕΛΛΑΔΑ

Τους πωλούσαν αυτοκίνητο και μετά τους το έκλεβαν

τους-πωλούσαν-αυτοκίνητο-και-μετά-του-141612
Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, τέσσερις περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου σχετικά με πώληση αυτοκινήτων, με θύματα 5 άτομα.
Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω χθες στην περιοχή της Μενεμένης Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, δύο 39χρονοι, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 26χρονος Έλληνας, οι οποίοι αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν έναν 24χρονο, προσποιούμενοι τους πωλητές Ι.Χ. αυτοκινήτου. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για «Σύσταση συμμορίας», «Απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση» και «Κλοπή κατά συναυτουργία».
Ειδικότερα, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο προέβαιναν με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση στην εξαπάτηση υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτου, προσποιούμενοι τους πωλητές Ι.Χ. αυτοκινήτων, αναρτώντας ηλεκτρονική αγγελία πώλησης του οχήματος στο διαδίκτυο, με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Με τον προαναφερόμενο τρόπο κατόρθωσαν να εξαπατήσουν πέντε άτομα, από τους οποίους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 8.800 ευρώ, αφαιρώντας τελικά το αυτοκίνητο που τους παρέδιδαν, κατά τη διάρκεια της μεταβίβασης.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση, οι προαναφερόμενοι, κατά το τελευταίο δίμηνο, προσέλκυσαν τουλάχιστον πέντε – υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων, με του οποίους έκλεισαν προσυμφωνημένα ραντεβού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αγοροπωλησία των οχημάτων. Οι δράστες μετέβαιναν στο ραντεβού με το υπό πώληση αυτοκίνητο και αφού έπαιρναν το συμφωνηθέν χρηματικό αντίτιμο, παρέδιδαν στους αγοραστές αντικλείδια του οχήματος ενώ τα πρωτότυπα τα διατηρούσαν στη κατοχή τους. Εν συνεχεία, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των παθόντων κατά τη διαδικασία της μεταβίβασης, ένας από τα μέλη της σπείρας αφαιρούσε το όχημα από το σημείο, χρησιμοποιώντας το πρωτότυπο κλειδί.
Επίσης, από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, έφεραν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, ιδίου τύπου, ενώ χρησιμοποιούσαν πλαστές υπεύθυνες δηλώσεις – εξουσιοδοτήσεις και έγγραφα, με στοιχεία των ιδιοκτητών των κλεμμένων πινακίδων, τα οποία επιδείκνυαν στους υποψήφιους αγοραστές προκειμένου να τους πείσουν για τη νομιμότητα της μεταβίβασης.
Επιπλέον, στην κατοχή των δύο συλληφθέντων αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 39χρονου Έλληνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.275 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, τρία αντικλείδια αυτοκινήτων και κλεμμένες κρατικές πινακίδες. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού του τρίτου συνεργού.

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου