ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλειστος πέντε χρόνια ο Ειρηναίος

έγκλειστος-πέντε-χρόνια-ο-ειρηναίος-141725

Τουλάχιστον πέντε χρόνια βρίσκεται πίσω από ένα κελί διαμερίσματος και δεν του επιτρέπεται η έξοδος από το Πατριαρχείο, ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Ειρηναίος.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση, από τον υπόλοιπο κόσμο, επειδή κάποιοι φοβούνται ότι εάν μιλήσει, σύμφωνα με το agioritikovima.gr, θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα. Είναι έγκλειστος από το Φεβρουάριο του 2008, και σε κανέναν δεν επιτρέπεται να τον επισκεφθεί, εκτός από δικηγόρους του. Φαγητό προμηθεύεται με ένα καλάθι, όπως κάποτε οι μοναχοί στα Μετέωρα.
Αυτή η φωτογραφία με τον πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο, πίσω από τα κάγκελα, έχει κάνει το γύρο του κόσμου, και κανένας από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες, δεν απολογείται γι’ αυτό.
Για τον εκθρονισμό του έπαιξαν ρόλο, όπως λένε οι πληροφορίες, Αμερικάνοι, Έλληνες, Ισραηλίτες και άλλοι, μόνο και μόνο, για να βάλουν δικούς τους ανθρώπους στο Πατριαρχείο.
Η κατηγορία για την οποία ο Πατριάρχης εκδιώχθηκε από το θρόνο του ήταν ότι πουλούσε οικόπεδα και κτίρια του Πατριαρχείου σε Παλαιστίνιους και άλλους, πράγμα που κατέρρευσε, όπως λένε οι πληροφορίες, στην πορεία των ανακρίσεων. Ο κ. Ειρηναίος θα δώσει, όπως λέει, τον αγώνα του, μέχρι να επιστρέψει στη θέση του.
Το τραγικό στην υπόθεση του βίου του Πατριάρχη στο κελί, είναι ότι, όταν χρειάσθηκε έναν οδοντίατρο για τα δόντια του, που υπέφερε, δεν του επέτρεψαν να μπει. Κι έτσι, ο κ. Ειρηναίος, αναγκάσθηκε να δέσει μία κλωστή στην πόρτα, και από την άλλη άκρη το δόντι, και το έβγαλε με αυτό τον τρόπο.
spirospero.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου