ΕΛΛΑΔΑ

Για μετά τη Σύνοδο μετατίθενται οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά

για-μετά-τη-σύνοδο-μετατίθενται-οι-δια-141791
Με μία κατ’ αρχήν συμφωνία στα δημοσιονομικά αλλά όχι και στα εργασιακά ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει στη Σύνοδο Κορυφής.
Μετά το τέλος της συνάντησης της Τρόικα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πόλ Τόμσεν δήλωσε πως «σημειώσαμε σημαντική πρόοδο. Συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα πολιτικής. Για τα λίγα που απομένουν αναμένουμε ότι θα τα καλύψουμε σύντομα». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία. Σημειώσαμε πολύ σημαντική πρόοδο. Υπάρχουν ορισμένα ανοιχτά ζητήματα που περιμένουμε πως θα κλείσουν τις επόμενες μέρες».
Για την αγορά εργασίας υπήρξε πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και τις επόμενες μέρες ο κ. Βρούτσης θα προτείνει λύσεις για τα θέματα, λύσεις που όπως είναι αυτονόητο πλέον μετατίθενται για μετά τη Σύνοδο Κορυφής και μέχρι να επιστρέψουν την άλλη Δευτέρα και πάλι στην Αθήνα οι επικεφαλής της Τρόικας το Υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να έχει καταλήξει σε ένα πακέτο πειστικών προτάσεων που θα παρουσιάσει, ειδικά στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, που είναι και εκείνος που παρουσιάζει από την αρχή τα μεγαλύτερα προσκόμματα στο συγκεκριμένο ζήτημα.

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου