ΕΛΛΑΔΑ

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε πλοίο με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας

δύο-βουλευτές-του-συριζα-σε-πλοίο-με-πρ-141808
Σε επαγρύπνηση βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, μετά την ενημέρωση που είχαν για την παρουσία δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε φινλανδικό πλοίο που απέπλευσε με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας, σε μια προσπάθεια να «σπάσει» τον ισραηλινό αποκλεισμό.
Αρχικά, τα πλοία που ξεκίνησαν για τη Γάζα ήταν δύο: ένα ελληνικό και ένα φινλανδικό, το «Estelle». Στην στάση ωστόσο που έκανε στην Κρήτη το ελληνικό πλοίο, δεν του επετράπη ο απόπλους, καθώς υπήρχε σχετική υπουργική απόφαση, μετά το αιματηρό επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο «Μαβί Μαρμαρά».
Έτσι, απέπλευσε μόνο το φινλανδικό πλοίο. Λίγη ώρα αργότερα, η ελληνική κυβέρνηση πληροφορήθηκε ότι στο φινλανδικό πλοίο επιβαίνουν δύο Έλληνες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τους Βαγγέλη Διαμαντόπουλο (Καστοριάς) και Δημήτρη Κοδέλα (Αργολίδας).
Η επικοινωνία των ελληνικών με τις ισραηλινές αρχές είναι συνεχής και οι Ισραηλινοί ξεκαθαρίζουν ότι ανεξάρτητα με τους επιβαίνοντες, αν το πλοίο ακολουθησει την πορεία του «Μαβί Μαρμαρά», αυτό αποτελεί πολεμική πράξη.
Στο σκάφος επιβαίνουν 17 ακτιβιστές από Καναδά, Ισραήλ, Νορβηγία, Σουηδία και ΗΠΑ.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου