ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Ελλάδα επικράτησε της Σλοβακίας με 1-0

η-ελλάδα-επικράτησε-της-σλοβακίας-με-1-0-143225

Στο χειρότερο της παιχνίδι στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πήρε τεράστια νίκη επί της Σλοβακίας με 1-0 και παραμένει φαβορί για πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Με «σύμμαχο» την τύχη η «γαλανόλευκη» έφυγε με το «τρίποντο» από την βροχερή Μπρατισλάβα, χάρη στο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 63΄ και, πλέον, με την Βοσνία, που νίκησε άνετα τη Λιθουανία με 3-0 οδηγούν την κούρσα στον 7ο όμιλο των προκριματικών μετά από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στην εθνική και σημειώθηκε στο 5΄ με το γυριστό σουτ του Κατσουράνη να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 11΄ ο Σιόβας δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε μετά το φάουλ του Νίνη. Από το 15΄ και μετά η Σλοβακία πήρε τα ηνία του αγώνα, έφτασε δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ και για περίπου 30 λεπτά ήταν η ομάδα που έβαλε τη μπάλα κάτω στο βαρύ από την βροχή τερέν και προσπάθησε από τα πλάγια και τον άξονα να φτάσει στο γκολ.

Οι γηπεδούχοι πλησίασαν στην επιτυχία στο 38΄ με τον Χάμσικ να πιάνει το σουτ από εξαιρετική θέση και να στέλνει τη μπάλα άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Τοροσίδης απέκρουσε στη γραμμή το σουτ του Χάμσικ, ενώ είχε προηγηθεί σωτήρια επέμβαση του Καρνέζη στο πλασέ του Μπρέζνανικ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου