ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς φάρμακα ο ΟΚΑΝΑ

χωρίς-φάρμακα-ο-οκανα-146340
Σε τεντωμένο σκοινί κινούνται οι χρήστες ναρκωτικών που υποστηρίζονται από τις μονάδες του ΟΚΑΝΑ.
Κι αυτό γιατί ο Οργανισμός κινδυνεύει να μείνει χωρίς φάρμακα υποκατάστασης κάτι που επισημαίνει ο ΟΚΑΝΑ σε σχετικό έγγραφό του προς το Υπουργείο Υγείας:
«Ο Οργανισμός από τον μήνα Οκτώβριο 2012 με την επιχορήγηση που λαμβάνει δεν θα έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε δαπάνες προμήθειας φαρμάκων υποκατάστασης για τους ασθενείς, πάγιες δαπάνες, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τηλεφωνία, καταβολή εισφορών και κρατήσεων σε ασφαλιστικά ταμεία, Δημόσιο, καθώς και χρέη που έχουν ήδη δημιουργηθεί στον Οργανισμό».
Σήμερα, οι μονάδες χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ λειτουργούν με όσα αποθέματα έχουν, όσον αφορά στα φάρμακα για τη θεραπεία των χρηστών, ενώ το προσωπικό του Οργανισμού και των μονάδων αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μην πληρωθεί για τον μήνα Οκτώβριο.
(…)
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο ΟΚΑΝΑ σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να εφαρμοστεί η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΕΛΠΝΟ και ακολούθως να καταβληθούν στον Οργανισμό τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ που προορίζονται για τη δημιουργία και τη λειτουργία των νέων θεραπευτικών μονάδων χορήγησης υποκατάστατων στα δημόσια νοσοκομεία;».
enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου