ΕΛΛΑΔΑ

Φρουτοσαλάτες και γαλακτοκομικά στα σχολεία για τα υποσιτιζόμενα παιδιά

φρουτοσαλάτες-και-γαλακτοκομικά-στα-147249
Τη διανομή φρουτοσαλάτας και γαλακτοκομικών προϊόντων σε σχολεία σχεδιάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη.
Μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, o κ. Τσαυτάρης επισήμανε πως πρόθεση είναι από τη μια να εξασφαλιστεί βασική τροφή σε παιδιά σε τούτη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και από την άλλη να συστήσει στους μικρούς καταναλωτές ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής.
Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται άλλο ένα πρόγραμμα, που αφορά στη διανομή δωρεάν τροφίμων σε απόρους, συνολικού προϋπολογισμού 23,5 εκατ. ευρώ.
«Δώσαμε έμφαση στο να ολοκληρωθούν οι διεργασίες της διανομής δωρεάν τροφίμων προς απόρους συνανθρώπους μας. Το υπουργείο θα αρχίσει τη διανομή τροφίμων ύψους 23,5 εκατ. ευρώ σε 750.000 δικαιούχους. Μιλάμε για πέντε βασικά είδη διατροφής, όπως είναι το ρύζι, τα ζυμαρικά, το λάδι, η φέτα και η γραβιέρα. Δράση, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με περίπου 720 φορείς», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός.
Όσον αφορά τιε δράσεις στα σχολεία ο κ. Τσαυτάρης επεσήμανε τα εξής: «Μιλάμε για μια προσπάθεια, που δεν έχει στόχο μόνο να βοηθήσουμε παιδιά που υποσιτίζονται σε σχολεία ένεκα της οικονομικής συγκυρίας, αλλά αποσκοπεί και στο να μάθουν να τρέφονται υγιεινά. Θα μοιράσουμε τρόφιμα με τη μορφή φρουτοσαλάτας αλλά και γαλακτοκομικά, δηλαδή γιαούρτι, τυρί και γάλα».
«Έτσι αφενός θα βοηθήσουμε τα παιδιά να εξασφαλίσουν την τροφή τους και αφετέρου να μάθουν από νωρίς να τρώνε φρούτα, λαχανικά κι επίσης ελληνικά προϊόντα, όπως η φέτα ή η γραβιέρα ή το γιαούρτι, που τόσο σημαντικά είναι για τη διατροφή τους», σημείωσε.

Τέλος εξήγησε με ένα παράδειγμα την τραγική εικόνα της ελληνικής Γεωργίας λέγοντας πως «η χώρα μας έγινε τώρα ένας μεγάλος εισαγωγέας φακής για παράδειγμα. Ξέρετε τι είναι για μια χώρα που λέγεται γεωργική να εισάγει τα 4/5 της φακής που καταναλώνει ή των φασολιών της ; Αυτό είναι τραγικό. Γι’ αυτό και μας βλέπετε να δίνουμε έμφαση να αλλάξει αυτή η διαδικασία».

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου