ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Κοντά στην εξιχνίαση της «ληστείας του αιώνα»

ηράκλειο-κοντά-στην-εξιχνίαση-της-λη-154004
Οι Αστυνομικές Αρχές Ηρακλείου βρίσκονται ένα βήμα πριν από την εξιχνίαση της ληστείας που σημειώθηκε στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2011, σε χρηματαποστολή με λεία 1.000.000 ευρώ!
Ήδη, έχουν προσαχθεί δέκα άτομα, τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Οι προσαγωγές των δέκα ατόμων, που εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες ληστείες, έγιναν μετά από αξιοποίηση του DNA και σειρά άλλων στοιχείων.
Η ένοπλη ληστεία, η οποία είχε χαρακτηρισθεί ως «ληστεία του αιώνα», είχε γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011, λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι, όταν τρεις κουκουλοφόροι περίμεναν το αυτοκίνητο της χρηματαποστολής στην οδό Ούλοφ Πάλμε, στην περιοχή των Βασιλειών του Ηρακλείου.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου της χρηματαποστολής και ο συνοδηγός είδαν ξαφνικά να τους κλείνουν το δρόμο δύο αυτοκίνητα-κλούβες. Από αυτά κατέβηκαν τρία άτομα με κουκούλες και με την απειλή των όπλων ανάγκασαν τους δύο άνδρες της εταιρείας φύλαξης της χρηματαποστολής, να κατέβουν από το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, άνοιξαν τις πίσω πόρτες του αυτοκινήτου της χρηματαποστολής και πήραν 12 σάκους με χρήματα, που έφθαναν το 1 εκατ. ευρώ, επιβιβάστηκαν στα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα και εξαφανίσθηκαν.

Οι προσαγωγές αφορούν σε άτομα από το Ηράκλειο και την περιοχή τού Μυλοπόταμου τού Ρεθύμνου, ενώ -κατά πληροφορίες- στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκονται και κασέτες, με καταγεγραμμένες συνομιλίες, μεταξύ των ατόμων που φέρονται να είναι οι πρωταγωνιστές της ληστείας.

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου