ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα είχε ιδρύσει εταιρείες «μαϊμού»

σπείρα-είχε-ιδρύσει-εταιρείες-μαϊμο-155760
Εικονικές εταιρίες, προκειμένου να εμφανίζονται ως φερέγγυες στην αγορά είχαν συστήσει τα μέλη σπείρας τα οποία με ακάλυπτες επιταγές αγόραζαν αυτοκίνητα και hi-tech εξοπλισμό.
Από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δώδεκα ατόμων, ηλικίας από 27 έως 55 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατά συρροή, της πλαστογραφίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.
Από το 2010 οι κατηγορούμενοι είχαν ιδρύσει στην Αθήνα δύο επιχειρήσεις «φαντάσματα» που υποτίθεται πως δραστηριοποιούταν στην πώληση τροφίμων και στο εμπόριο ελαστικών και ανταλλακτικών οχημάτων.
Αφού εξασφάλισαν την πιστοληπτική ικανότητα των εταιριών «μαϊμού», οι κατηγορούμενοι αγόραζαν, με τη χρήση ακάλυπτων επιταγών, διάφορα προϊόντα, μεταξύ άλλων Ι.Χ. αυτοκίνητα, ηλεκτρολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, είδη τροφίμων, τα οποία πουλούσαν στη συνέχεια σε τρίτους.
Με τον τρόπο αυτό αποκόμισαν κέρδος που εκτιμάται ότι προσεγγίζει τις 517.000 ευρώ, ενώ κυκλοφορήσαν στην αγορά επιταγές, ύψους 500.000 ευρώ περίπου, για τις οποίες η έρευνα συνεχίζεται.

Τα θύματά τους ήταν εταιρίες του χονδρικού και λιανικού εμπορίου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ο αριθμός των οποίων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου