ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις ομογενών για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη

αντιδράσεις-ομογενών-για-την-παρουσί-157228
Την αντίθεσή τους στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη εκφράζουν με διαδοχικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οργανώσεις Ελλήνων ομογενών.
Μετά τη συγκέντρωση στην «Πλατεία Αθηνών» την περασμένη εβδομάδα, με ομιλίες από πολιτικούς της περιοχής, εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα σε κοινοτική αίθουσα επισκοπικής εκκλησίας στην Αστόρια, διακηρύσσοντας την αντίθεσή τους στην παρουσία της Χρυσής Αυγής.
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία συγκέντρωσε το ενδιαφέρον αρκετών αμερικανικών ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αριστερής Κίνησης Νέας Υόρκης και του κινήματος Occupy Wall Street, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, ακτιβιστών, συνδικαλιστικών και φοιτητικών φορέων, καθώς και εβραϊκών οργανώσεων, με συντονιστές τους Νικόλαο Λεβίν και Μαρίνα Σίτριν.
Οι εισηγητές, καθώς και αρκετοί παρευρισκόμενοι, καταδίκασαν την ιδεολογία και τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, προβάλλοντας το σύνθημα: «Όχι στο φασισμό και στο ρατσισμό».
Παράλληλα, εκφράστηκε αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη για συσπείρωση και οργάνωση με σκοπό να καταπολεμηθούν οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στη σημερινή κρίση, που δεν είναι ελληνική, όπως υπογραμμίστηκε, αλλά παγκόσμια και «είναι κρίση του καπιταλισμού».
Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Άρθουρ Χελιώτη, προέδρου μεγάλου συνδικάτου στη Νέα Υόρκη (Communication Workers of America), ο οποίος τόνισε ότι «είναι ντροπή να υπάρχουν παιδιά Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική που να είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, μιας οργάνωσης που επιτίθεται σε μετανάστες».

Στο τέλος της συγκέντρωσης συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω οργάνωσης των αντιδράσεων κατά της Χρυσής Αυγής και του ρατσισμού γενικότερα, με κύριο σύνθημα «δεν θα περάσουν».

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου