ΕΛΛΑΔΑ

Παπούλιας προς Μέρκελ: Ο ελληνικός λαός έχει εξαντλήσει την αντοχή του

παπούλιας-προς-μέρκελ-ο-ελληνικός-λαό-159876

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτή η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο Προεδρικό Μέγαρο. Η κυρία Μέρκελ και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μπήκαν στο Προεδρικό από τη βόρεια είσοδο και περπάτησαν ανάμεσα στους εύζωνες της Προεδρικής φρουράς οι οποίοι στέκονταν δεξιά και αριστερά του διαδρόμου που οδηγεί στο εσωτερικό του Προεδρικού Μεγαρου.

«Ο ελληνικός λαός περνάει δύσκολες στιγμές. Σχεδόν έχει εξαντλήσει την αντοχή του», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στην κυρία Μέρκελ.

Ο κ. Παπούλιας παρότρυνε την Γερμανίδα καγκελάριο «να σκεφτούμε μέτρα που θα δώσουν ελπίδες σε αυτόν τον λαό που υποφέρει». Εξειδικεύοντας το περιεχόμενο της σκέψης του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στην κυρία Μέρκελ: «Μιλάω ιδιαίτερα για αναπτυξιακά μέτρα. Να καταπολεμήσουμε την ανεργία των νέων, που είμαστε πλέον πρωταγωνιστές, μπροστά από την Ισπανία, και βέβαια και την ανεργία των γυναικών».

Μέρκελ: Θέλουμε να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων

«Έχω έρθει ως φίλη της Ελλάδος», είπε από την πλευρά της η κυρία Μέρκελ.

«Γνωρίζω ότι αυτή η πορεία για την Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολη», συνέχισε η Γερμανίδα καγκελάριος και εξήγησε: «Ήρθα εδώ υπό την ιδιότητά μου – πράγμα που τόνισα και προς τον Πρωθυπουργό – ως εταίρος και ως φίλη της Ελλάδας.

Οπουδήποτε μπορούμε, θέλουμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε στην επίλυση των προβλημάτων.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Παπούλιας έχει άριστη γνώση της γερμανικής γλώσσας, οι επίσημες δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας έγιναν στην ελληνική παρουσία διερμηνέα. Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τον κ. Παπούλια να απευθύνεται στην κυρία Μέρκελ στα γερμανικά, κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχαν προτού ξεκινήσουν οι επίσημες δηλώσεις που έγιναν μπροστά στους δημοσιογράφους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου