ΕΛΛΑΔΑ

Άνθιμος: «Ο Ιερώνυμος επί ΠΑΣΟΚ μιλούσε σπάνια και άτονα»

άνθιμος-ο-ιερώνυμος-επί-πασοκ-μιλούσ-161358
Στη συνέχεια, έπειτα από σχετική ερώτηση, σχολίασε και την στάση της Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδας:
«Πρώτα από όλα ότι άργησε να δείξει ένα πραγματικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, έναντι της οποίας η Γερμανία έχει μεγάλο ηθικό χρέος ένεκα όσων συνέβησαν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. ένας λαός με τέτοια ιστορία και προσφορά δεν μπορεί να ταπεινώνεται με τρόπο ώστε να ικανοποιούνται οι οικονομίες της βόρειας ΕυρώπηςΔεύτερον, ένας λαός με τέτοια ιστορία και προσφορά δεν μπορεί να ταπεινώνεται με τρόπο ώστε να ικανοποιούνται οι οικονομίες της βόρειας Ευρώπης. Πρέπει να κοιτάξουν και την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία».
Επιπρόσθετα αντέκρουσε την άποψη πως η Χρυσή Αυγή είναι το κόμμα της εκκλησίας υπογραμμίζοντας ότι «δε γίνεται ένα κόμμα να εκπροσωπεί την Εκκλησία. Δηλαδή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, για να μην πω για τα μεγάλα κόμματα, δεν ενδιαφέρονται για την Εκκλησία; Κανένα, μα κανένα κόμμα δεν μπορεί να μονοπωλήσει την Εκκλησία. Εμείς έχουμε χριστιανούς ακόμη και στην άκρα αριστερά. Θα ήταν πολύ φτωχό για μας, αν ένα οποιοδήποτε κόμμα να μας βοηθά και όλα τα άλλα είναι εναντίον μας;».

Βέβαια αναφέρθηκε και στην σελίδα του «γέροντα Παστίτσιου» σημειώνοντας: «Θέλουμε τα ιερά και τα όσια όλων των θρησκειών να γίνονται σεβαστά. Αυτό το παιδί έκανε αυτήν την πράξη ασεβείας. Το παιδί αυτό ούτε ήρωα να το κάνουμε ούτε να το καταστρέψουμε. Με εκείνους που εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους μέσα στο κράτος και έγιναν πάμπλουτοι, τι πρέπει να γίνει;».

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου