ΕΛΛΑΔΑ

Έως και κουζίνες από τη Βουλγαρία

έως-και-κουζίνες-από-τη-βουλγαρία-162942
Μέχρι και ολόκληρες συνθέσεις κουζίνας, συνοδευόμενες μάλιστα από τους …εργάτες που θα τις εγκαταστήσουν στο σπίτι του Έλληνα πελάτη, μπαίνουν παρανόμως στη χώρα μας από τη Βουλγαρία. Το ίδιο συμβαίνει και με συστήματα κουφωμάτων αλουμινίου!
Παράλληλα, Έλληνες έμποροι ένδυσης, με μικρά φορτηγά (τύπου «βαν»), ταξιδεύουν μέχρι την Ιταλία, φορτώνουν τα ρούχα και στη συνέχεια επιστρέφουν ανενόχλητοι στην Ελλάδα όπου και τα πωλούν.
Τα παραπάνω κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Δημήτρης Μπακατσέλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του «Βαρομέτρου ΕΒΕΘ». "Το παραεμπόριο της τσάντας είναι απλά παρωνυχίδα" μπροστά σε όλα αυτά, είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ.Μπακατσέλος υπογράμμισε τις σημαντικές απώλειες εσόδων, που σημαίνει για το ελληνικό κράτος το παράνομο εμπόριο του είδους, καθώς -πέραν των άλλων- δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενοι φόροι. Όπως ανέφερε τα κρούσματα επεκτείνονται και στην παράνομη διακίνηση τσιμέντου.
Ο ίδιος σημείωσε ότι η αντίδραση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ήταν θετική, με σαφείς εντολές προς τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη για τον έλεγχο του φαινομένου.
Αναφερόμενος γενικότερα στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ.Μπακατσέλος σημείωσε ότι, αν και ο ίδιος δεν είναι φίλος κανενός, «είναι η πρώτη φορά από τότε που ασχολείται με τα κοινά, που έχει την αίσθηση ότι υπάρχει πραγματική θέληση για επίλυση των προβλημάτων», η οποία αφορά μάλιστα και τα ανώτατα κλιμάκια.
enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου