ΕΛΛΑΔΑ

Αλλοδαποί «κυνηγοί» χαλκού είχαν ρημάξει την Πάτρα

αλλοδαποί-κυνηγοί-χαλκού-είχαν-ρημ-163539
Οι δυο Ρουμάνοι «κυνηγοί» χαλκού και μετάλλων που συνελήφθησαν στην Πάτρα μετά την κλοπή χάλκινων εξαρτημάτων βάρους 250 κιλών από τις μουσειακές μηχανές του εργοστασίου της πρώην χαρτοβιομηχανίας Λαδόπουλου, ήταν και οι δράστες της λεηλασίας στο ιδιόκτητο γήπεδο της ιστορικής Θύελλας Πατρών!
Οι δυο αλλοδαποί είχαν συλληφθεί την Παρασκευή, όταν φύλακες διπλανού εργοστασίου τους είδαν να φορτώνουν σε ένα φορτηγάκι πλήθος εργαλείων και τα τμήματα των μηχανών που είχαν διαλύσει μέσα από το εδώ και χρόνια κλειστό εργοστάσιο, στο οποίο είχε στηθεί το λυόμενο θέατρο «Εργοστάσιο Τέχνης» για τις ανάγκες του θεσμού «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάτρα 2006».

Κατά την προανάκριση ομολόγησαν ότι αυτοί είχαν διαρρήξει την περίφραξη του γηπέδου της Θύελλας την περασμένη Τετάρτη και είχαν ξηλώσει όλα τα μεγάλα καλώδια από τους πινάκες ηλεκτροδότησης, αφήνοντάς το παντελώς χωρίς ρεύμα, ενώ πήραν και τα καλώδια της υπόγειας παροχής! Σε βάρος τους σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου