ΕΛΛΑΔΑ

Να καταθέσει στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ ζητά ο Βενιζέλος

να-καταθέσει-στη-βουλή-για-τη-λίστα-λαγ-163695
«Μόνο η πλήρης παρουσίαση της αλήθειας μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από τον κλοιό της δημαγωγίας και της ισοπέδωσης των πάντων σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το μέλλον του τόπου», επισημαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε επιστολή την οποία απέστειλε προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ζητώντας να κληθεί να καταθέσει για τη λίστα Λαγκάρντ.
Στο γράμμα που έστειλε στον κ. Αναστάσιο Νεράντζη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει «ότι είναι χρήσιμη για το έργο της Επιτροπής η ενημέρωση της απευθείας από εμένα ως πρώην Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για όσα γνωρίζω από την περίοδο της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Βενιζέλου προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας:
«Κύριε Πρόεδρε,
επειδή η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει ήδη επιληφθεί – και ορθώς – του ζητήματος που έχει προκύψει με το ηλεκτρονικό υλικό που είχε δοθεί ατύπως την άνοιξη του 2010 από τη Γαλλία στην Ελλάδα για καταθέσεις Ελλήνων σε μια ελβετική τράπεζα, θεωρώ ότι είναι χρήσιμη γιατί το έργο της Επιτροπής η ενημέρωση της απευθείας από εμένα ως πρώην Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για όσα γνωρίζω από την περίοδο της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα.
Όπως ξέρετε, ζήτησα ήδη το υλικό αυτό να διαβιβασθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής γιατί μόνο η πλήρης παρουσίαση της αλήθειας μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από τον κλοιό της δημαγωγίας και της ισοπέδωσης των πάντων σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το μέλλον του τόπου.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ευάγγελος Βενιζέλος».

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου