ΕΛΛΑΔΑ

Tέλος τα τεκμήρια για μισθωτούς και συνταξιούχος

tέλος-τα-τεκμήρια-για-μισθωτούς-και-συν-164303
Το οικονομικό επιτελείο με την ενεργοποίηση του περιουσιολογίου σχεδιάζει να καταργήσει τα τεκμήρια διαβίωσης για μισθωτούς και συνταξιούχους
Μέσω περιουσιολόγιου θα γίνεται η φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων και έτσι η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης είναι αναπόφευκτη.
«Στο περιουσιολόγιο θα περιέχονται όλα τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων, οπότε τα τεκμήρια διαβίωσης δεν έχουν πλέον κανένα λόγο ύπαρξης» σημειώνει ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Και προσθέτει ότι «όταν έχεις περιουσιολόγιο, μπορείς να συγκρίνεις εισοδήματα και περιουσία, οπότε δεν χρειάζεσαι τεκμήρια. Από τη στιγμή που θα έχουμε την πλήρη εικόνα της περιουσίας και του ύψους των εισοδημάτων του κάθε φορολογούμενο δεν θα έχουν κανένα λόγο ύπαρξης τα τεκμήρια.».
Σύμφωνα με το Έθνος, τα τεκμήρια θα διατηρηθούν και ενδεχομένως θα ενισχυθούν για περίπου 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες και θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ως δικλίδα ασφαλείας για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής και τω ν αδήλωτων εισοδημάτων.
Στις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου είναι μάλιστα να γίνουν ακόμη πιο αυστηρά για να «πιάνουν» όσους εμφανίζονται στην εφορία με πολύ χαμηλά εισοδήματα, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Με βάση τα τεκμήρια που ισχύουν για τις κατοικίες, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη, τις πισίνες, τα ιδιωτικά σχολεία, το οικιακό προσωπικό, η εφορία προσδιορίζει ένα «τεκμαρτό» εισόδημα.

Το εισόδημα αυτό συγκρίνεται με το εισόδημα που δηλώνει ο φορολογούμενος και όποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο, αυτό φορολογείται.

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου