ΕΛΛΑΔΑ

Έως και νεκρό επιστράτευσε ο Τσοχατζόπουλος για να κρύψει εταιρεία

έως-και-νεκρό-επιστράτευσε-ο-τσοχατζό-164698

Έως και νεκρό χρησιμοποίησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, για να μην εντοπιστούν λογαριασμοί του στην Ελβετία. Πώς πλαστογράφησαν την υπογραφή του, για την οποία υπήρξε γνήσιο υπογραφής, 7 χρόνια μετά τον θάνατό του

Όπως αποκαλύπτει η "Καθημερινή της Κυριακής", το 2009 είχε δηλωθεί ως εκπρόσωπος της off shore εταιρείας Blue Bell, μιας από τις βασικές εταιρείες διακίνησης μαύρου χρήματος, ο Σ.Μ., αν και είχε αποβιώσει το 2002.

Ο ορισμός του τεθνεώτος ως εκπροσώπου, εκτός από την εταιρεία Blue Bell και μιας ακόμη εταιρείας της P&A Investments, που έχει επίσης ταυτοποιηθεί ότι ανήκει στον πρώην υπουργό, είχε γίνει όπως αναφέρεται σε σχετικά δικαστικά έγγραφα, για να "μπλοκλάρουν" οι έρευνες της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ελβετίας, που επιχειρούσε να ανοίξει λογαριασμούς και να ικανοποιήσει αιτήματα των ελληνικών αρχών, που αναζητούσαν στοιχεία για την περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Άμυνας όρισε τον Σ.Μ. ως εκπρόσωπο της εταιρείας, προκειμένου να μην ικανοποιηθούν συνδρομές δικαστικές προς την Ελβετία της Ελληνικής Βουλής και της Εισαγγελίας, από τις 15 Δεκεμβρίου του 2004 και τις 20 Μαρτίου του 2006.

Μάλιστα, για να εμφανίζεται ο νεκρός ως εκπρόσωπος και να βεβαιώνει τις ελβετικές αρχές για θέματα των εταιρειών "πλυντηρίων", είχε με ευθύνη δικηγόρου, που είναι πλέον κατηγορούμενος και θα απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, πλαστογραφηθεί η υπογραφή του, ενώ είχε υπάρξει βεβαίωση για το γνήσιο της υπογραφής του το 2009, δηλαδή εφτά χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ακόμη, το 2005 ο νεκρός – και πάλι με πλαστή πράξη – φερόταν να διαλύει την εταιρεία, στη λογική της τακτικής που είχε δρομολογηθεί, για να δημιουργηθούν εμπόδια στις έρευνες.

Νews247.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου