ΕΛΛΑΔΑ

Υποδέχτηκαν την τρόικα με βρισιές, νερά και καφέδες

υποδέχτηκαν-την-τρόικα-με-βρισιές-νερ-169978

Δύσκολες ώρες πέρασε τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας που πήγε το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας και αποδοκιμάστηκε έντονα από εργαζόμενους στους δήμους.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση είχαν στήσει μάλιστα ένα κάδο απορριμμάτων στην είσοδο των γραφείων της ΚΕΔΕ, στην οδό Γενναδίου, στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση των ξένων ελεγκτών.

Οι υπάλληλοι της τρόικας, τελικά, έφτασαν για το ραντεβού με την αντιπροσωπεία του Δ.Σ. των δημάχων της χώρας, ωστόσο οι εργαζόμενοι τους… υποδέχτηκαν με ύβρεις και τους έριξαν νερό, σκουπίδια και καφέδες…

Το κλιμάκιο της τρόικας είχε προγραμματισμένο ραντεβού με παρατάξεις του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στις 4 το απόγευμα, προκειμένου να συζητηθούν οι σχεδιαζόμενες περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ομως στη συνάντηση επρόκειτο να παραβρεθούν μόνο εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, μη αναγνωρίζοντας στην τρόικα ρυθμιστικό ρόλο στην εσωτερική πολιτική της χώρας.

Λίγο πριν φθάσει η τρόικα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Καλλιθέας, Κ. Ασκούνης και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ., δήμαρχος Λαρισαίων, Κ. Τζανακούλης, είχαν κατέβει στην είσοδο του κτιρίου προκειμένου να πείσουν τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν. Οι εργαζόμενοι δεν αποχώρησαν και μάλιστα τους αποδοκίμασαν φραστικά.

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει διοργανώσει για αύριο, στις 12 το μεσημέρι, μηχανοκίνητες πορείες σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας. Στο κέντρο της Αθήνας η μηχανοκίνητη πορεία θα έχει ως αφετηρία την Πλατεία Καραϊσκάκη

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου