ΕΛΛΑΔΑ

Αλαλούμ με τη λίστα: «Δεν μου έχει επιδοθεί τίποτα» λέει ο διοικητής της ΕΥΠ

αλαλούμ-με-τη-λίστα-δεν-μου-έχει-επιδο-170167

Το αλαλούμ με την περίφημη λίστα Φαλτσιάνι, που η Κριστίν Λαγκάρντ ως Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών παρέδωσε στον τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου, συνεχίζεται.

Για την ακρίβεια, όχι μόνο συνεχίζεται αλλά το κουβάρι όσο πάει αντί να ξεμπλέκεται μπλέκεται περισσότερο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) Θεόδωρος Δραβίλλας υποστηρίζει ότι ποτέ δεν του έχει δοθεί από τον οποιοδήποτε καμία λίστα με ονόματα Ελλήνων καταθετών του εξωτερικού: «Ουδέποτε μου έχει επιδειχθεί ή παραδοθεί σε έντυπη, ηλεκτρονική ή άλλη μορφή, λίστα ονομάτων Ελλήνων ή αλλοδαπών καταθετών, με καταθέσεις στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Ουδέποτε και από κανέναν».

Την ίδια ώρα, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, μιλώντας στο Βήμα FM, τονίζει ότι η λίστα υπάρχει αλλά αυτό που δεν υπάρχει είναι σύννομος τρόπος επεξεργασίας της! «Δεν υπάρχει λίστα, η οποία να μπορεί να καταστεί νομίμως αντικείμενο επεξεργασίας μιας υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί εντός των νόμων και του Συντάγματος. Κάθε διωκτική υπηρεσία, τις πληροφορίες που λαμβάνει, τις αξιοποιεί καθ’ ον τρόπο μπορεί» αποκάλυψε πολύ.,.. διπλωματικά ο κ. Διώτης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, από την άλλη, αδειάζει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αποκαλύπτοντας ότι η λίστα δόθηκε αλλά ήταν «κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία που παραδόθηκαν ατύπως και δεν συνιστούσαν σε καμία περίπτωση αρχείο που περιήλθε με νόμιμη διαδικασία στην υπηρεσία του (σ.σ.: εννοεί του κ. Διώτη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου