ΕΛΛΑΔΑ

ΣΔΟΕ: «Χρυσές» παραβάσεις στα μισά ενεχυροδανειστήρια της χώρας!!

σδοε-χρυσές-παραβάσεις-στα-μισά-ενε-170178

​Σε 175 ανέρχονται τα ενεχυροδανειστήρια και σε 97 οι επιχειρήσεις αργυραμοιβών που έκαναν έναρξη εργασιών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. έως και την 31.7.2012, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε πως από τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις ήδη ελέχθησαν οι 100 επιτηδευματίες από το ΣΔΟΕ, στους οποίους παρατηρήθηκε παραβατικότητα σε ποσοστό 50% και όπως διευκρίνισε ο υπουργός οι έλεγχοι συνεχίζονται και στους υπόλοιπους.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών μετά από ερωτήσεις των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Σπύρου Λυκούδη και Μαρίας Γιαννακάκη και του βουλευτή της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη, οι οποίοι και είχαν ζητήσει πληροφορίες για τη νομιμότητα της λειτουργίας των ανταλλακτηρίων χρυσού και να ελεγχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

«Κύριο έργο του ΣΔΟΕ, εκτός των άλλων, είναι η αποκάλυψη και η καταπολέμηση των εστιών οικονομικού εγκλήματος και μεγάλης φοροδιαφυγής», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών και αναφέρεται ειδικότερα στους προληπτικούς ελέγχους για τον εντοπισμό και την καταστολή φορολογικών παραβάσεων (όπως το ξέπλυμα χρήματος)

«Στο πλαίσιο αυτό, λόγω της εντεινόμενης δραστηριοποίησης, συνεπεία των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών, των ενεχυροδανειστηρίων, των αργυραμοιβών και των ασχολουμένων με την αγοραπωλησία ή τήξη μεταχειρισμένων κοσμημάτων, κομψοτεχνημάτων από χρυσό και λοιπών τιμαλφών και με σκοπό τον έλεγχο αυτών, η αρμόδια υπηρεσία του ΣΔΟΕ έχει καταρτίσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο δράσης», ενημερώνει επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών, διευκρινίζοντας πως το σχέδιο αυτό έχει αποσταλεί σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις με τις ενδεικτικές ελεγκτικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν στους ως άνω επιτηδευματίες.

Στους ερωτώντες βουλευτές διαβίβασε έγγραφη απάντηση και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ενημερώνοντας τους πως έχουν ήδη σχηματιστεί δικογραφίες σε τρεις περιπτώσεις και ακολουθήθηκε μάλιστα και η αυτόφωρη διαδικασία. Ο κος Δένδιας ενημερώνει επίσης ότι έχουν δοθεί εντολές και οδηγίες για τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων για την τήρηση της νομιμότητας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου