ΕΛΛΑΔΑ

Οι απολύσεις στο Δημόσιο, επί τάπητος στη συνάντηση Μανιτάκη-Στουρνάρα

οι-απολύσεις-στο-δημόσιο-επί-τάπητος-σ-170322
Το ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο, το οποίο είναι και πάγιο αίτημα της Τρόικα, τέθηκε επί τάπητος στην συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτακη.
Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «δεν συζητήθηκαν οι απολύσεις προσωπικού». Παράλληλα έκανε γνωστό πως οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις «δημοσιονομικές επιπτώσεις από τη διοικητική μεταρρύθμιση». Μεταξύ άλλων υποστήριξε πως επί τάπητος τέθηκαν οι συγχωνεύσεις ή καταργήσεις οργανισμών ενώ έκανε την εκτίμηση ότι η εξοικονόμηση από τη μείωση των δαπανών δεν θα είναι πάνω από 300 εκατ. ευρώ.
Από την πλευρά του ο Αντώνης Μανιτάκης τόνισε πως το ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο εξελίσσεται σε μείζον θέμα. Ο υπουργός αντιτίθεται στο αίτημα αυτό της Τρόικα και το να τεθούν σε διαθεσιμότητα 15.000 υπάλληλοι.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρεί πως το συγκεκριμένο μέτρο είναι «αμφίβολης πολιτικής αποτελεσματικότητας», εκτίμησε πως ενέχει κινδύνους για να ξεσπάσει «κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση» και «θα τινάξει τον αέρα κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια».

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου