ΕΛΛΑΔΑ

Επικίνδυνο μείγμα βενζίνης εντόπισαν άνδρες του ΣΔΟΕ

επικίνδυνο-μείγμα-βενζίνης-εντόπισα-170560
Βενζίνη νοθευμένη με ουσίες με ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, όπως η μεθανόλη, εντοπίστηκε από άνδρες του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας να γίνεται προσπάθεια να διοχετευτεί στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Τα νοθευμένα καύσιμα επρόκειτο να πωληθούν σε συγκεκριμένους πρατηριούχους. Στο συγκεκριμένο μείγμα η βενζίνη δεν ξεπερνά το 60%, με αποτέλεσμα να γίνεται επικίνδυνο για όποιον το χρησιμοποιήσει.
Το τμήμα ειδικών φόρων της περιφερειακής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ σχημάτισε δικογραφία σε βάρος οκτώ ατόμων, μεταξύ των οποίων ιδιοκτήτες και οδηγοί βυτιοφόρων. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πριν από περίπου έναν χρόνο όταν ύστερα από παρακολούθηση άνδρες του ΣΔΟΕ εντόπισαν μικρό βυτιοφόρο να κινείται με κατεύθυνση μάντρα στην δυτική Θεσσαλονίκη. Μετά από έφοδο διαπιστώθηκε πως το μικρό βυτιοφόρο μετέφερε μεθανόλη, με την οποία αναμειγνύεται η βενζίνη αλλά θεωρείται άκρως επικίνδυνος διαλύτης.
Στη μάντρα της δυτικής Θεσσαλονίκης οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ εντόπισαν τρία βυτιοφόρα, δύο ελληνικά και ένα βουλγάρικο, οι δεξαμενές των οποίων είχαν συνδεθεί με σωλήνες και έκαναν μετάγγιση για την παρασκευή του συγκεκριμένου μείγματος. Από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε πως τα βυτιοφόρα κατευθύνονταν στη μάντρα, μετά τα διυλιστήρια, όπου γέμιζαν με κανονική βενζίνη. Εκεί γινόταν η μείξη των καυσίμων και το νέο παρασκεύασμα πωλούνταν σε συγκεκριμένα βενζινάδικα και σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των εμπλεκομένων, όπως ανέφεραν πηγές του ΣΔΟΕ, είναι άτομα που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις λαθρεμπορίου καυσίμων, στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου