ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα για επιχορηγήσεις σε ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ

εισαγγελική-έρευνα-για-επιχορηγήσει-174502
Στο εισαγγελικό… μικροσκόπιο τίθενται οι επιχορηγήσεις ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ στις οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ για την τριετία 2007-2011.
Μετά από σχετικό έγγραφο που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μαξ. Χαρακόπουλος ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί η νομιμότητα των εν λόγω επιχορηγήσεων αλλά και η ύπαρξη ή όχι διαχειριστικού ελέγχου όλα αυτά τα χρόνια.
Η έρευνα ανατέθηκε στην διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης καθώς τα ποσά αυτά προέρχονται από τον ΕΛΓΑ αλλά σύμφωνα με τον υπουργό έχουν καταβληθεί με σχετικές αποφάσεις, έχουν εγκριθεί αλλά ποτέ δεν έχει γίνει στις οργανώσεις αυτές απολογιστικός και διαχειριστικός έλεγχος. Τα ποσά που έχουν δοθεί στις τρεις παραγωγικές οργανώσεις στο διάστημα 2007- 2011 ανέρχονται σε 15 εκατ. ευρώ.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Χαρακόπουλος, τόνισε πως στην επικείμενη τροποποίηση του νόμου για τους συνεταιρισμούς, «είναι επιβεβλημένη η κατάργηση της παράλογης οικονομικής ενίσχυσης στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό». «Την ώρα που ο ελληνικός λαός "ματώνει" από την οικονομική κρίση», ανέφερε, «και καλείται να υποστεί εκ νέου επώδυνες, αλλά αναγκαίες θυσίες προκειμένου να ορθοποδήσει η χώρα, οφείλουμε από τη θέση ευθύνης που βρισκόμαστε να μην αφήνουμε καμία σκιά στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου