ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση Ρουπακιώτη στις επικρίσεις για την υπόθεση του Γέροντα Παστίτσιου

απάντηση-ρουπακιώτη-στις-επικρίσεις-174673
Το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν δικαιούται να παρεμβαίνει σε υποθέσεις για τις οποίες έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη, αναγκάστηκε να επισημάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, με αφορμή δημοσιεύματα και σχόλια που αφορούν στη σύλληψη και την ποινική μεταχείριση 27χρονου διαχειριστή της ιστοσελίδας για τον… Γέροντα Παστίτσιο.
Σε δήλωσή του ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρει: «Και σε αυτή την υπόθεση ακολουθήθηκε η κατά τον νόμο διαδικασία που ακολουθείται σε παρόμοιες περιπτώσεις. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη, ο νεαρός οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, όπου και ορίστηκε τακτική δικάσιμος και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Ετσι, αδυνατούμε να κατανοήσουμε από ποια αφετηρία και με ποιες διαδρομές εμπλέκεται ο υπουργός Δικαιοσύνης στη σύλληψη και την απόδοση κατηγοριών στον νεαρό. Δηλαδή τι ζητείται; Να τηλεφωνεί ο υπουργός Δικαιοσύνης για την κατηγορία που θα απαγγελθεί ή μη και την απόφαση που θα εκδοθεί; Ας το πουν καθαρά.
Ωστόσο, επειδή ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν δικαιούται να παρεμβαίνει, δεν θα παρέμβει σε οποιαδήποτε υπόθεση για την οποία έχει κινηθεί δικαστική διαδικασία, ακόμη κι όταν διαφωνεί.
Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει σταθερά προσηλωμένος στην υπεράσπιση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου