ΕΛΛΑΔΑ

Ζητούν τους φακέλους του ΣΔΟΕ

ζητούν-τους-φακέλους-του-σδοε-175901
Να παραδώσει το ΣΔΟΕ, στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, τα στοιχεία που αφορούν σε υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, ζήτησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατά την συνεδρίαση της Βουλής, στην οποία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης για τις «επείγουσες ρυθμίσεις επενδυτικών σχεδίων».
Με αιχμή το θέμα που έχει ανακύψει για τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη είπε ότι το ΣΔΟΕ οφείλει να κάνει τη δουλειά του, να πιάσει τους μεγαλοφοροφυγάδες και «να αφήσει τα κουτσομπολιά και τις διαρροές, διότι έτσι εξελίσσεται σε ρουφιανομάγαζο».
«Το ΣΔΟΕ αυτή τη στιγμή θα στείλει όχι πόρισμα, αλλά κάποιους ελέγχους στην εισαγγελία. Δεν προκύπτει τίποτα, γιατί στο ΣΔΟΕ υπάρχουν στελέχη που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Στο μεταξύ, όμως, το καρφί βγήκε, αλλά η τρύπα έμεινε. Εμπλέκεται ο Πρόεδρος της Βουλής και τι γίνεται με το Κοινοβούλιο – είναι 32 και 42 και 52 οι υποθέσεις – και οι πραγματικοί κλέφτες, που δεν είναι μέσα σ’ αυτή την αίθουσα, τρίβουν τα χέρια τους», είπε χαρακτηριστικά.
Η Σοφία Βούλτεψη υπογράμμισε ότι το ΣΔΟΕ έχει από καιρό εξελιχθεί σε κέντρο συκοφαντίας και διαρροών το οποίο μαζεύει στοιχεία και ουσιαστικά αυτή τη στιγμή εκεί υπάρχει ένα εξωκοινοβουλευτικό κέντρο.
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης επικαλέστηκε το νόμο 4065 του 2012 (άρθρο 1 σημείο 8) για να πει πως το ΣΔΟΕ έχει υποχρέωση να παραδώσει τα στοιχεία στην Επιτροπή της Βουλής, αλλιώς «ο κ. Στασινόπουλος παρανομεί».
Απαίτησε επίσης γρήγορη δικαστική εκκαθάριση κι όχι οι υποθέσεις να σαπίζουν στα συρτάρια για χρόνια και να μην βγαίνει τίποτα και πρόσθεσε πως απαιτείται και οι εμπλεκόμενοι να διευκολύνουν, παραιτούμενοι από την υπερπροστασία που τους παρέχει το Σύνταγμα. Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής είπε πως η ανάμειξή του σε τέτοιες υποθέσεις δημιουργεί σοβαρή πολιτική και θεσμική επιλογή, ενώ πρόσθεσε πως η συμβιβαστική λύση που επελέγη (αποχή από τα καθήκοντα του) δεν μπορεί να πάει μακριά γιατί δημιουργεί εμπλοκές και αντιφάσεις δισεπίλυτες για την λειτουργία του πολιτεύματος και της Βουλής.
Νωρίτερα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου έθεσε το θέμα, ζητώντας άμεση δημοσιοποίηση των στοιχείων του φακέλου, που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα, προεξάρχοντος του προέδρου της Βουλής, τονίζοντας ότι «η Δημοκρατία απαιτεί να μην υπάρχουν σκιές».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου