ΕΛΛΑΔΑ

Παπούλιας σε στρατιωτικούς: «Κάντε υπομονη, σφίξτε τα δόντια»

παπούλιας-σε-στρατιωτικούς-κάντε-υπ-177139
Yπομονή ζήτησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από τους νεοπροαχθέντες αντιστρατήγους, αντιναυάρχους
Η συνάντηση έλαβε χώρα την Τρίτη παρόντος του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου.
«Θα μου πει κάποιος "πόση υπομονή;" Τι να σας πω, θα σφίξουμε τα δόντια. Η δικιά μου γενιά έχει περάσει πάρα πολλές δυσκολίες και περάσαμε με σφιγμένα δόντια, "δια πυρός και σιδήρου", όπως θα έλεγε ένας άλλος ευγενής Hπειρώτης πολιτικός, ο Αβέρωφ» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Ξέρω ότι έχετε προβλήματα. Τα έχουμε συζητήσει με τον κύριο υπουργό. Αγωνίστηκε και αγωνίζεται για να μην υπάρξουν περικοπές, οι οποίες δεν μπορεί να γίνουν. Βέβαια, είστε ένα κομμάτι του ελληνικού λαού. Συμπάσχετε με τον ελληνικό λαό. Γιατί ο ελληνικός λαός αυτή τη στιγμή πραγματικά πάσχει. Αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση. Και πρέπει να είστε βέβαιοι και εσείς ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Παράλληλα, o κ. Παπούλιας εξήρε το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι για τον ελληνικό λαό μια ασφάλεια ότι κανένας δεν μπορεί να σκεφθεί, σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει ο ελληνικός λαός, ότι μπορεί να επιβουλευθεί τα εθνικά, κυριαρχικά μας δικαιώματα».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια, στάθηκε επίσης στο ζήτημα των περικοπών, υπογραμμίζοντας πως στην κυβέρνηση «έχουμε συνείδηση ότι αυτές οι περικοπές πρέπει να γίνουν, για να κερδίσουμε έναν άλλο πόλεμο, ακήρυχτο αλλά ουσιαστικό: τον οικονομικό πόλεμο, ο οποίος επιβλήθηκε στη χώρα μας και από τις συμπληγάδες του οποίου πρέπει να περάσουμε και να σταθούμε όρθιοι».

iefimerida.gr/

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου