ΕΛΛΑΔΑ

«Θωρακίζεται» το Αιγαίο – Τέσσερα κέντρα κράτησης μεταναστών στα νησιά

θωρακίζεται-το-αιγαίο-τέσσερα-κέν-182379
Σε μία προσπάθεια να κλείσει τις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία τεσσάρων κέντρων κράτησης μεταναστών σε μεγάλα νησιά του Αιγαίου. Κύριο μέλημα είναι να μπει φρένο στο κύμα προσφύγων από τη Συρία και γι αυτό τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο «Ιώνη».
Το σχέδιο προβλέπει εκτός από την δημιουργία τεσσάρων κέντρων κράτησης ενίσχυση των περιπολιών στο Αιγαίο, ενεργοποίηση του στρατού και του Λιμενικού Σώματος
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστας Μουσουρούλης σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» είπε: «Υπάρχουν ήδη κέντρα στη Χίο και τη Σάμο και εξετάζονται κι άλλες περιοχές». Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Θα πρέπει να εκπέμψουμε και τα κατάλληλα μηνύματα προς όλους και κυρίως σε όσους εμπλέκονται με αυτό το εμπόριο ανθρώπων».
Ήδη μέσα στο επτάμηνο του 2012 καταγράφηκαν 12 περιστατικά, όπου συνελήφθησαν 102 παράνομοι μετανάστες και επτά διακινητές, από την 1η Αυγούστου μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 44 περιστατικά, όπου συνελήφθησαν 831 αλλοδαποί και 13 διακινητές.
«Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων έχει δυσκολίες, ότι η λαθρομετανάστευση είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και η Ελλάδα, ακριβώς λόγω της γεωγραφικής της θέσης πρέπει να το διαχειριστεί, αλλά δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της αυτό το τεράστιο βάρος».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου