ΕΛΛΑΔΑ

Το «οπλοστάσιο» του Γυθείου

το-οπλοστάσιο-του-γυθείου-183818

Μετά τον θανάσιμο τραυματισμό, πριν από 15 ημέρες, ενός 38χρονου στην προσπάθειά του να τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό, οι Αρχές ερεύνησαν μεταξύ των άλλων την κατοικία 34χρονου στην οποία βρέθηκαν καραμπίνες, εκρηκτικές ύλες, ασύρματοι και άλλα σημαντικά ευρήματα.

Αφορμή για την έρευνα των αστυνομικών ήταν η έκρηξη, το πρωί της Παρασκευής 31 Αυγούστου, αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού στην οδό Ωραίας Ελένης, στη Σπάρτη.

Μεταφορέας της βόμβας που αποτελείτο από γκαζάκια, μπαταρίες κι άλλα υλικά ήταν ένας 38χρονος υπάλληλος καφετέριας – διέμενε στο Περιστέρι και στην Αιγιά Λακωνίας – ο οποίος υπέστη καθολικά εγκαύματα και άφησε την τελευταία του πνοή πριν από μερικές ημέρες σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τη μαρτυρία μιας φίλης του 38χρονου εστίασαν το ενδιαφέρον τους σε έναν 34χρονο φίλο του θύματος της βομβιστικής επίθεσης, ο οποίος διαμένει στην Κυψέλη και εργάζεται σε αποθήκη στην Λυκόβρυση.

Σε έρευνα που έγινε στο πατρικό του σπίτι στο Γύθειο βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.

Σύμφωνα «Το Βήμα», στο σπίτι βρέθηκαν δύο δίκαννες και δύο μονόκαννες καραμπίνες, δύο ασύρματοι, κουκούλες full face και 61 κωνικές συσκευασίες με ποσότητα εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιείται συνήθως στα βαρελότα (τις επονομαζόμενες «γουρούνες»).

Η ύλη αυτή έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εκρηκτικούς μηχανισμούς από οργανώσεις «αντάρτικου πόλης» όπως η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Επιπλέον στο διαμέρισμα του Γυθείου εντοπίσθηκαν 796 κροτίδες και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων από πυροβόλο όπλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου