ΕΛΛΑΔΑ

«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει» είπε η Αυστραλή Πρέσβης στον Στουρνάρα

η-ελλάδα-θα-τα-καταφέρει-είπε-η-αυστρ-184347
Την πεποίθηση, ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την κρίση πιο δυνατή, εξέφρασε η πρεσβευτής της Αυστραλίας Τζένι Μπλούμφιλντ, προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομικών, αναγνωρίζοντας παράλληλα τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα μας.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης, οι πρόσφατες, ιδιαίτερα θετικές, αποδόσεις της αυστραλιανής οικονομίας, ως αποτέλεσμα πολλών χρόνων συνετής δημοσιονομικής πολιτικής και καλής διαχείρισης της οικονομίας, αλλά και επώδυνων μεταρρυθμίσεων καθώς και ανοίγματος της αυστραλιανής οικονομίας στον εγχώριο και διεθνή ανταγωνισμό. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, αύξησαν σημαντικά την παραγωγικότητα των Αυστραλών και οδήγησαν σε 20 χρόνια συνεχούς οικονομικής ανάπτυξης, στα επίπεδα του 4% κάθε χρόνο.
Επίσης, συνέβαλαν στη διαμόρφωση ενός από τα πλέον ανοιχτά και διαφανή κανονιστικά και ρυθμιστικά πλαίσια για ξένες επενδύσεις, που όχι μόνο προσφέρουν κεφάλαιο για την ανάπτυξη, αλλά δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, ενθαρρύνουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την καινοτομία, εισάγουν νέες τεχνολογίες και προωθούν τον υγιή ανταγωνισμό.

Παράλληλα, ο υπουργός και η πρεσβευτής συζήτησαν για το πρόγραμμα μείωσης των κρατικών δαπανών της Αυστραλίας σε τομείς, όπως η άμυνα και ο δημόσιος τομέας, καθώς η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να επιστρέψει φέτος σε πλεονασματικό προϋπολογισμό μετά από ελλείμματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η Αυστραλή διπλωμάτης εξέφρασε την πλήρη στήριξη της αυστραλιανής κυβέρνησης στην ελληνική προσπάθεια και τόνισε, ότι το νέο Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Αυστραλίας, που ιδρύθηκε στην Ελλάδα με στόχο να προωθήσει τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς με την Αυστραλία και την ευρύτερη περιοχή, παρέχει ένα σημαντικό πλαίσιο για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών προς όφελος και των δύο χωρών.

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου