ΕΛΛΑΔΑ

Νέο αίτημα αποφυλάκισης από τον Νικόλαο Ζήγρα

νέο-αίτημα-αποφυλάκισης-από-τον-νικόλ-184527

Σε δεύτερη αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους προχώρησε ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου Νικολάoς Ζήγρας.

Ο Νικόλαος Ζήγρας, στενός συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου τον είχε κατονομάσει ως ιθύνοντα νου της σχετικής υπόθεσης και βασικό αποδέκτη εκατομμυρίων ευρώ.

«Ασφαλώς, γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα και τον ρόλο που έπαιξαν όλοι», είχε αναφέρει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην «Κ» τον Αύγουστο του 2012, λέγοντας ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του «ενώπιον του φυσικού του δικαστή», απαντώντας παράλληλα στις αποκαλύψεις τού άλλοτε στενού του συνεργάτη, κάνοντας λόγο για «συνειδητή επιλογή να δώσει κάτι για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης».

«Δεν άντεξε τον ασφυκτικό περιορισμό στον οποίο εξαναγκάστηκε από την ανακριτική αρχή και αποφάσισε να επικυρώσει όλα όσα του παρουσιάστηκαν ως ένα αληθοφανές σενάριο. Σας πληροφορώ ότι ο εξάδελφός μου ήταν ένας βαριά άρρωστος άνθρωπος από πολλά χρόνια. Τελικά, σώθηκε και αποτέλεσε μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπου που ‘πήγε και γύρισε’. Είναι ανεπίτρεπτο έναν άνθρωπο σε τέτοια κατάσταση, αντιστάσεως μη ούσης, να τον καθιστάς ‘όμηρο’», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Τσοχατζόπουλος.

kathimerini.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου